Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile de mai jos.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 votes, average: 4.18 out of 5)
Loading ... Loading ...

Doneaza

6 Responses to “209. Istoria Bisericii AZS in Romania – 2. Invitat: Nelu Dumitrescu”

  1
 1. Intotdeauna a fost o placere sa-l ascult pe Nelu Dumitrescu, unul din pastorii cu care am crescut in Romania si de la care mereu ai ceva de invatat. Pentru cei din generatia mea el este un ‘pionier’ al bisericii.

  ANITA

 2. 2
 3. Deci e clar, cred ca si-a bagat alde uciga-l dieta coada de n-am reusit eu nici pân’ acum sa vizionez mare lucru; doar o juma’ de halca din prima emisiune iar la a doua nu s-a mai deschis deloc frigiderul istoriei, a înghetat ecranul iar eu mi-am pierdut rabdarea. Asadar si prin urmare am sa scriu un hrisov incomplet; eventual îl mai umplu cu ce-au zis alti comentatori si cu ce gargauni mai am eu prin cap poate reusesc s-o scot cumva la capat.

  Deci ce-avem noi aici? Fratele patriarh de ziua a saptea este prezentat nitam nisan (sic) ca fiind veteran, ceea ce este un plonasm ostentativ deorece se vede de la posta din Câmpina ca invitatul nu mai e de mult la sectiunea de juniori a clubului adventist de la baneasa. Dar când domnul moderator a trecut la analiza pe text si-a-nceput sa-si dea cu parerea despre competentele invitatului am început sa ma foiesc pe scaun si sa-mi aprind o tigara de soia. Afirmatia ‘persoana cea mai potrivita‘ care sa peroreze duios despre istoria persecutatilor de ziua a saptea, treaca mearga, e discutabila, si n-o sa am insomnii din cauza ei însa când moderatorul a punctat observatia imuabila ca invitatul a facut istoria azs în patria muma, atunci m-am ridicat brusc în picioare si-am jurat pe cravata-mi de pionier ca aici n-am sa-l contrazic deloc.

  Read the rest of this entry »

  grigore dupa ureche

 4. 3
 5. Sunt momente importante din istoria Bisericii AZS Romania si Dumnezeu sa fie laudat ca mai avem inca printre noi un om care poate de pune marturie despre “cum ne-a ajutat Domnul” . Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti cei care mai sunt ca el, in viata , si sa binecuvinteze si noua generatie azs , de azi , cu prezenta aceluiasi spirit in care au lucrat inaintasii nostri si sa avem cel putin credinciosia lor. fr. Rusu Jenica

  Rusu Jenica

 6. 4
 7. Marius popilian

  Ce mai face prietenul meu -=Popilian.

  Marius -ce parerea ai tu de afirmatia lui Dumitrescu ,ca Paulini era un “om erudit” ?
  Se pare ca Edi are dreptate cand afirma ca “eruditii” adventisti sint defapt -doar doctori sau muzicieni.
  A afirma ca Paulini era un bun teolog mie mi se pare cam exagerata afirmatia.
  Iata careva extrase din cartea lui Paulini –Sfirsitul Lumii__.
  In afara de parafrazari din marea lupta ,care au fost ideile lui “revolutionare “in a demonstra ca sfirsitul lumii era iminent prin anii 1940 ??
  Sa dus generatia lui si inca o generatie de atunici si interpretarea evenimentelor di 1940-s nimeni nu le mai foloseste ca “semne stiintifive “ce dovedesc ca sfirsitul lumii este aproape.
  In ce consta eruditia lui Paulini ?
  Marius imi este dor de comentarile tale.
  cu drag
  Beni

  Beni Plesa

 8. 5
 9. Beni Plesa

 10. 6
 11. Grigorie, unde e restul postarii tale? Ca la tine in ograda n-ai mai cosit de prin Martie :-)

  gogol

Leave a ReplyProiectul MAJESTY in general iar OAMENI si PERSPECTIVE in special s-a nascut din dorinta de a oferi orizont, de a indrazni sa vorbim despre lucruri nevorbite inca si sa aducem prin aceasta gandurile celor ce cauta mai aproape de perspectiva lui Dumnezeu. Fiecare emisiune are o tema, un punct de plecare, de obicei chiar o dilema si tinde spre o concluzie, macar un raspuns la intrebarile din deschidere. Ne bucuram sa constatam audienta, ne bucura reactiile si le consideram o contributie la incercarile echipei. Apreciem comentariile obiective, chiar daca nu sustin punctul nostru de vedere ori pe acela al invitatilor. Regretam deosebit de mult prezenta tot mai frecventa a unor comentarii ce exprima frustrari fara legatura cu subiectul abordat in emisiune. Desi nu subscriem la tonul foarte acid, in mod gratuit, si nu impartasim convingerile sau neconvingerile din unele comentarii, am permis postarea lor, cu speranta ca deschiderea larga a usii va transmite si masura de respect pe care o dorim. Suntem tristi sa constatam deturnarea prin comentarii, a subiectului si concluziilor construite in emisiune. Suntem in situatia de a ne intreba: deschidere, dar in ce masura? Permisivitate, dar si in cazul impertinentei fata de Dumnezeu sau fata de semeni? Libertate de expresie dar cu pretul transformarii acestui spatiu in depozit de frustrare, amintiri apasatoare, conexiuni doar cu gunoiul trecutului sau afirmatii neverificate si denigratoare? Ei bine, nu. Din respect pentru Dumnezeu in primul rand, din consideratie pentru cei ce aleg sa exprime in cuvinte masurate, cinstite, drepte, opiniile lor vom alege sa recurgem la responsabilitatea unei gazde. Toti oaspetii au dreptul la tratament special. Asadar vor fi mai departe bineveniti cei ce spun dar isi cantaresc vorbele; cei ce dezvaluie dar numai dupa ce au argumente; cei ce se refera la subiectul in cauza si nu la campiile ce se vad de pe pajistea nemultumirilor istorice. Ne vom rezerva achitarea responsabilitatii de gazda, din respect pentru munca si intentiile noastre precum si din pretuire pentru cei foarte multi dintre dumneavoastra care veniti mereu pe acelasi drum cu noi.