Invitat: Edi Constantinescu

Get the Flash Player to see this content.

Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile de mai jos.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 votes, average: 4.64 out of 5)
Loading ... Loading ...

Doneaza

22 Responses to “32. Ce ne rezerva viitorul ?”

  1
 1. dl Constantinescu a spus ca glaciatiunile sunt ciclice si au existat mai multe cicluri de glaciatiuni .Ar putea sa ne spuna cam care ar fi periodicitatea acestora?

  luduemil

 2. 2
 3. * Am ascultat emisiunea realizata de D-l Marius Stanescu, in dialog cu D-l Edi Constantinescu, cu un sentiment de admiratie pentru una dintre cele mai mari demonstratii ale intelegerii “globalizarii vietii secolului al 21-lea”.

  * A fost un program – demonstratie (care trebuie perfectionata saptamanal), o deschidere catre viitor in care FAMILIA (formeaza iubirea), SCOALA (formeaza educatia, cunostintele si cultura) si CREDINTA (formeaza speranta pentru o zi si o viata mai buna), fara de care existenta este pusa sub semnul intrebarii).

  * Am fost socat sa aud acest dialog sincer in care aceste trei insitutii ale oricarei societaii: Familia, Scoala si Credinta sunt obligate sa-si schimbe filozofiile (principiile, metodele si programele) dandu-si mana pentru a realiza constient – mai usor si mai eficient “socului psihic, fizic si social al adaptarii la conditiile vietii actual – viitoar ale secolului al 21-lea”!

  * In 50 de ani de activitate, am vizitat mai mult de 100 tari si am lucrat in 4 continente. In tot acest timp am format si perfectionat un lucru care ma face sa respect oamenii, indiferent de locul pe planeta. “Toti cred intr-o forta divina”, care desi se numeste diferit, are acelasi aspecte si efecte psihologice, profesionale si sociale. Este, daca vreti, ceea ce ne uneste pe to intr-un cor pe care-l cantam fiecare-individual, dupa aceiasi partitura, condusi de acelas dirijor.

  * Dar, ceea ce vreau sa spun se refera la acesti distinsi specialisti ai dialogului uman, care se bazeaza pe educatie, cultura, crdinta care se intrepatrund si realizeaza oamenii care vor domina si controla viitorul-actual. (Este o filozofie pe care toti – cu voia sau fara voia noastra, o accepta tacit.)

  * Si pentru a-mi satisface placerea intelectuala de-a recunoaste valoarea umana-profesionala, (ori de cate ori am ocazie s-o intilnesc si pot s-o exprim), ca acest dialog m-a fascinat, m-a facut sa recunosc ca cei 50 de ani petrecuti intre scoala, muca si speranta dedicati familiei si unei munci de misionar-sportive imprejurul lumii, nu a fost in zadar.

  * Cele mai trainice satisfactii sunt cele profesionale, familiare si sociale/raportate zilnic fortei divine, ca o subordonare voluntara propriei noastre credinte, pe care din ce in ce mai greu o declaram semenilor nostrii. Este un dialog personal-individual cu forta divina raportand si cerand o alta doza de oxygen/ motivatie pentru ziua urmatoare, in care dorim sa raportam aceiasi formula: ”misiuine indeplinita cu success”!

  * D-le Edi Constantiescu, sunteti un maestru al artei conversatiei, un profund cunoscator al vietii, cu un bagaj de cunostinte globale, sunteti un mare exemplu de predicator modern al vietii actual – viitoare. Sunteti un model real de educatie, de buna cuviinta, de simplitate si forta de exprimare, sunteti un roman cu care si de care sunt mandru.

  Va multumesc la amandoi, D-vs. si realizatorului emisiunii “Oameni si Perspective”!

  LA MULTI ANI 2008!

  Din Chicago,
  Dr. Victor Stanculescu
  Decembrie 28th, 2007

  dr. Victor Stanculescu

 4. 3
 5. am urmarit emisiunea D-voastra, “Oameni si Perspective” cu tema ” Ce ne rezerva viitorul” avindu-l ca invitat pe Pastorul Edi Constantinescu.
  Este sau mai bine zis a fost un subiect (tema) mai greu de digerat daca am vrea sa intelegem viitorul pe baza credintei.
  Se vorbeste in discutie de anumite glaciatiuni care au existat,cel putin din resursele pe care le-am gasit pina acum, cu milioane de ani in urma, sau ma rog sute de mii de ani, totusi cit de batrina este planeta pamint? Au trecut, se poate, totusi intre Creatiune si Potop Milioane de Ani?
  D-voastra spune-ti ca Noua Generatie va depinde de Educatia pe care aceasta o v-a primi de la Familie, Biserica, Scoala,… dar eu va intreb cine dintre tinerii de astazi mai vor sa auda de Familie, Scoala si ce sa mai zic Biserica? Chiar D-nul Constantinescu spunea intr-o predica acest lucru.
  Dupa Dialogul D-voastra purtat cu domnul Stanescu, reiese un Paradox pe care si Bunica mea la spus inainte de moarte, bineinteles dupa multi ani de credinta, “Lume a fost si Lume va fi”.
  Nu zic sa nu fim optimisti, dar asa cum D-voastra a-ti dezbatut astazi lucrurile despre viitor (punctul D-voastra de vedere)ma intreb mai suntem noi AZS intr-adevar adevarati asteptatori?
  Incalzirea Globala care vine asa incet dar vine, toate problemele de economie(cel putin din Germania plus vestul) sunt lucruri care trebuie sa ne dea de gindit cel putin noua AZS, dar dupa cite am inteles din discursul D-voastra vom trece si peste acestea si vom ajunge poate chiar pinä pe Planeta Marte sau pe Luna! Daca toate aceste lucruri le minueste Omenirea, la ce mai nevoie de de ceva Supranatural?
  Am vazut multe predici de-ale Dvoastra, Lectiunile facute in Chicago, care m-au impresionat tot timpul, dar acest subiect pe care l-ati abordat nu pot sa-mi dau seama din ce “Perspectiva” l-ati analizat, pur Social, Social-Politico-Religios?

  Va multumesc pe aceasta cale D-voastra si realizatorului acestei emisiuni.

  liber-germania

 6. 4
 7. Domnilor, Emisiunea a fost ok.,dar, exista pericolul ca ea sa devina,unidirectionala.
  Un om nu poate raspunde clar la multitudinea diverselor domenii din lumea:stiintifica,tehnica,economica,sociala,politica,artistica,medicala,si lista poate continua.Emisiunea, era obligata sa ataseze in carul ei de prezentare,pareri diversificate pe profiluri si specialitati profesionale.Mr. Edi Constantinescu face fata discutiilor in orice domeniu,dar,sa-mi fie cu iertare,nu intotdeauna da un raspuns profesionist dintr-un domeniu de specialitate sau altul.Sigur,este greu sa gasesti,un numar de specialisti pe diverse profiluri profesioniste,dar,odata pe an,eu zic ca studioul TV.din Chicago,ar trebui sa gandeasca la o participare larga de intelectuali,si atunci se va vedea DIFERENTA dintre una si alta.Si acum cateva pareri personale:
  1.Familia in Universul American,tinde sa se diminuieze,treapta cu treapta,pentruca nu mai exista interes pentru a avea o familie.Libertatea individului creaza aceasta stare de dezechilibru social
  2.Scoala,formeaza educatia, dar,cati termina o Scoala,Colegiu sau o Universitate? Statisticile Americane indic ca numai 10% din studenti finalizeaza o scoala,(indiferent de nivel),cu Diploma.
  3.Credinta in lumea in care traim are,TOLERANTA,incat nu stiu daca mai exista o dorinta in a avea o credinta ADEVARATA IN DUMNEZEU.
  4.Atentie,Biserica Catolica este pe val.Sa nu credeti ca este pasiva.Va inselati amarnic.Aceasta biserica va fi foarte puternica in curand,iar Islamul va accepta cu greu suveranitatea Vaticanului.
  5.Peste 80% dintre HOMO si LESBI,sant INTELECTUALI.
  6.S-au atacat multe domenii ale vietii si nu sa reusit o concluzionare a EMISIUNII.
  7.LA MULTI ANI!
  arh.Gheorghe Petrescu
  CUA University
  Washington, DC, USA.

  arh. Gheorghe Petrescu

 8. 5
 9. si totusi D-lor, a fost interviat un pastor Adventist, care ma gindesc, ar fi putut incheia o asemenea emisiune cu un alt mesaj……caci daca as fi dorit un SF documentar as fi urmarit National Geo….sau Explorer…..
  Cunosc si site-ul http://www.intercer.ro dar, iertati-mi intrebarea, este Speranta TV transmisa de adventisti sau nu? Cel putin 95% dintre invitatii pe care D-voastra ii aveti in Emisiuni sunt daca nu ma insel “AZS”?
  Si daca Emisiunea D-voastra a fost “neutrala” din punct de vedere religios, de ce a-ti facut-o cu un pastor adventist, si nu cu anumiti cercetatori, savanti, cu toate ca D-nul Edi Constantinescu a tinut bine pasul din punct de vedere intelectual.
  Va multumesc pentru acest raspuns prompt si la Subiect!
  LA MULTI ANI!!!

  Va multumesc

  liber

 10. 6
 11. poate isi mai face timp domnu’ mediator sa mai faca o emisiune ad_hoc,cu domnu’ pastor pa tema “glaciaturilor” alea,ca tot n-am inteles prea bine cum e…
  sa se fi pus oare prafu’ pa teoria darwiniana?…

  patru

 12. 7
 13. Frumoase emisiuni,dar parca nu mai exista curajul de a sustine ADEVARUL PREZENT.Liberalismul teologic american, sa fie de vina? sau?…

  Intoarcerea la adevarul simplu al Scripturii cred ca ar reprezenta solutia…altfel, chiar aceste absolut interesante emisiuni pot deveni de-a dreptul seci,aride, lipsite de Esential:ISUS. credeam ca El e esentza …Corectati-ma daca am priceput eu gresit…SI ATUNCI CE CAUTAM DEPARTE DE EL?…AS FOLOSI 8UN PASAJ SUPERB DIN ELLEN G. WHITE SPRE A EXPEIMA MAI CLAR CCEA CE SIMT:”AR PUTEA SA FIE NEBUNIE MAI MARE,DECAT FIIND TOTUSI IN PREZENTA UNUI ASEMENEA INVATATOR, AVAND OCAZIA DE A PRIMI O EDUCATIE DUMNEZEIASCA, SA CAUTI O ALTA EDUCATIE, DEPARTE DE EL,SA CAUTI INTELEPCIUNEA FUGINF DE INTELEPCIUNE,SA CAUTI ADEVARUL LEPADAND TOTUSI ADEVARUL,VRAND SA FI LUMINAT FUGIND DE LUMINA,SI SA DUCI O VIATA FARA CEL CARE ESTE VIATA,DEPARTANDU-TE DE IZVORUL APELOR VII,SAPAND PUTZURI SECI,CE NU TIN APA”?…NO FURTHER COMMENTARY…

  Florin

 14. 8
 15. iar tu,mediax,esti cam dur cu noi ,muritorii de rand, care ne dam cu parerea fara sa fi stiut ca e o emisiune pentru elitisti si despre care,cu doar cativa zeci de ani de credinta,nu avem dreptul sa opinam mai ales daca sustinem vechi idei confesionale

  luduemil

 16. 9
 17. pt mediaX: sper sa nu te sperie faptul ca Speranta Tv este un produs al educatiei adventiste.Este o invatatura de baza ,ca un adventist sa nu se laude cu biserica din care face parte.Nu toti sintem perfecti.Unii ramin la litera Scripturii pt ca nu vad mai departe,altii chiar traiesc viu invataturile ei.Eu inteleg ca SperantaTv transmite un mesaj viu al crestinilor adventisti catre ceilalti crestini pentru a arata ca se poate trai in armonie cu Scriptura,neeludind nici un principiu al ei.Sper sa nu te supere aceste precizari.

  MariusM

 18. 10
 19. Un viitor al liberalismului si al libertatii in toate domeniile?
  Eu personal nu cred. Hai sa ne uitam putin la ultimele tendinte politice si la legile date care protejeaza aceste tendinte.
  Vom fi surprinsi de aceasta mana de fier a “vulturului” care va nega orice fel de libertate pe plan mondial intr-un viitor foarte apropiat.
  Si acuma intre noi fie vorba. Daca tot credem intro libertate mondiala atunci ce sant toate aceste povesti cu decrete nationale, cataclisme si caderi economice mondiale. Parca ceva nu e clar, sau poate gresesc eu.
  Oricum Domul Edi este un mare ganditor si emisiunea mi-a facut placere.
  Succes in continuare.

  George C.

 20. 11
 21. Stimate mediaX, se pare ca te crezi desteptul pamantului si-i jignesti pe toti cei care au alta parere decat ai tu. Cand te uiti la Pro tv sau alte posturi de televiziune nu te astepti sa ai raspunsuri la probleme legate de religie,in timp ce,de la posturi cestine nu astepti altceva decat conformitate cu ceea ca sta scris.In credinta curata,lasata de cuvantul lui Dumnezeu , albul e alb si negrul e negru.Limbajul pare de lemn doar acelora care sunt cu un picior in biserica si cu celalalt in alta parte.S-a schimbat ,oare ,intre timp ceva in legatura cu ceea ce se va intampla cu viitorul planetei Pamant si nu stim noi?Cuvantul spune lamurit!

  maria

 22. 12
 23. O emisiune interesanta, insa cred ca lipsita de esenta. Oamenii mancau, beau si se casatoreau…. Adica: Timpul pare a inainta dupa predictiile noastre, insa nu stim ca va exista o a doua venire, pentru ca noi nu o stim nici pe prima si asemenea primei ploi cazute pe Pamant o sa ne surprinda multe evenimente nemaivazute pe Tera.

  claudiu

 24. 13
 25. Ce ne rezerva viitorul? Cine credeti ca poate raspunde corect la aceasta intrebare? Mi-ar fi placut ca un pastor sa raspunda acestei intrebari bazandu-se pe “Cuvantul lui Dumnezeu” si nu pe afirmatii politico-stiintifico-filosofice.Sunt de acord cu afirmatia d-lui Gheorghe Petrescu:”Un om nu poate raspunde clar la multitudinea diverselor domenii din lumea:stiintifica,tehnica,economica,sociala,politica,artistica,medicala,si lista poate continua.” Oricum cei cu adevarat interesati vor afla raspunsul corect direct de la Cel care ne-a fagaduit ca ne va da “un viitor si o nadejde”.

  Vulcan Dorel

 26. 14
 27. Am multe semne de intrebare in dreptul unora care se tin asa de spirituali. Ma intreb ce fac in viata de zi cu zi va apreciez pe toti care ati raspuns simplu si realist.Va multumesc…

  george popa

 28. 15
 29. intrebarea mea este: pana la urma cum se impaca teoria glaciatiunilor cu cele 7 zile in care D-zeu a creat lumea?

  dana

 30. 16
 31. Felicitari pentru emisiuni!

  Pe bogul meu am pus un link catre dvs.

  Claudiu N

  Cllod

 32. 17
 33. Viitorul este in mana lui Dumnezeu si Israelul este marea profetie in desfasurare.Restul e teorie.

  ruben

 34. 18
 35. nu stiu de ce dar observ tot mai adesea ca oamenii sunt mult mai atrasi sa priveasca la emisiuni de doi lei unde se promoveaza fara perdea imoralitatea, sexul, violenta si alte forme ale prostiei, iar cand vine vorba de emisiuni cu adevarat educative, unii devin cu adevarat foarte critici. Probabil ca unii trebuie sa reanteleaga faptul ca noi, oamenii suntem f diferiti in gandire si opinii totodata. niciodata o emisiune nu v-a putea sa ii faca multumiti pe toti cei care privesc si asculta cele spuse. in cazul emisiunii de astazi probabil unii nu vor sa accepte realitatea.. dar asta este.. e problema ta daca vrei sa accepti sau nu. ce este importat, si apreciez f mult acest lucru, este ca mai sunt si oameni care gandesc profund pe lumea asta si doresc sa ne impartaseasca si noua lucurile pe care le cunosc si care ne privesc si pe noi. Il admir f mult pe Dl Edy si cred ca daca in emisiune ar fi fost mai multi experti pe diferite domenii, tot nu ar fi putut sa prezinte lucrurile atat de simplu si clar, ca sa inteleaga si cei care si-au tocit intelectul strangand tot felul de ‘gunoaie’. Ca de.. pana la urma sunt multi destepti, tot putini sunt si intelepti.
  felicitari pt emisiuni!

  mihai

 36. 19
 37. as vrea sa stiu si eu cine e mediaX si de pe ce pozitie vorbeste?

  Ema

 38. 20
 39. buna intrebare, ema!
  se pare ca mediaX ar fi un apropiat al acestei emisiuni … poate chiar unul care o realizeaza???
  intreb si eu… nu dau cu parul

  victor

 40. 21
 41. mediaX, esti de belea :) scuza-mi expresia
  cat de repede ai postat raspunsul la comentariu! uufff!
  ce mare orgoliu la matale, bre!

  te citez: “Eu nu cred ca totul a fost facut intr-o saptamana asa cum cunoastem saptamana in zilele noastre ci a fost evolutie (probabil ca saptamana aceea a durat sute de mii sau chiar milioane de ani – dupa sistemul de evaluare a timpului din zilele noastre). Mai mult de atat nu cred ca Dumnezeu a batut din palme si totul a fost gata. Lumea cum o stim noi astazi a evoluat din nimic. Inca evolueaza, oamenii sunt cei care raman in urma
  si mai mult de atat, cred ca multi ar trebui sa renunte la ideea miracolelor. Dumnezeu a creat Pamantul si tot ce misuna pe suprafata acestuia dar nu a ignorat legile fizicii, spatiului si timpului – elemente care definesc insasi Creatia.”

  multi ar trebui sa renunte la ideea miracolelor ?????
  hmmmmm…… cum ramane cu “la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta”?
  unde mai e credinta in Cel care este Izvorul Vietii?
  nu, nu suntem noi obtuzi, nu respingem stiinta, insa biblia ramane no.1 in materie de credinta si mantuire. se pare in ultimul timp se infiltreaza tot mai multe idei si teorii subtile. atentie in ce si in cine crezi!
  fiecare e liber sa aleaga…

  victor

 42. 22
 43. MediaX
  Se pare ca esti o persoana interesanta si vesela.Eu te apreciez.

  arh. Gheorghe Petrescu

Leave a ReplyProiectul MAJESTY in general iar OAMENI si PERSPECTIVE in special s-a nascut din dorinta de a oferi orizont, de a indrazni sa vorbim despre lucruri nevorbite inca si sa aducem prin aceasta gandurile celor ce cauta mai aproape de perspectiva lui Dumnezeu. Fiecare emisiune are o tema, un punct de plecare, de obicei chiar o dilema si tinde spre o concluzie, macar un raspuns la intrebarile din deschidere. Ne bucuram sa constatam audienta, ne bucura reactiile si le consideram o contributie la incercarile echipei. Apreciem comentariile obiective, chiar daca nu sustin punctul nostru de vedere ori pe acela al invitatilor. Regretam deosebit de mult prezenta tot mai frecventa a unor comentarii ce exprima frustrari fara legatura cu subiectul abordat in emisiune. Desi nu subscriem la tonul foarte acid, in mod gratuit, si nu impartasim convingerile sau neconvingerile din unele comentarii, am permis postarea lor, cu speranta ca deschiderea larga a usii va transmite si masura de respect pe care o dorim. Suntem tristi sa constatam deturnarea prin comentarii, a subiectului si concluziilor construite in emisiune. Suntem in situatia de a ne intreba: deschidere, dar in ce masura? Permisivitate, dar si in cazul impertinentei fata de Dumnezeu sau fata de semeni? Libertate de expresie dar cu pretul transformarii acestui spatiu in depozit de frustrare, amintiri apasatoare, conexiuni doar cu gunoiul trecutului sau afirmatii neverificate si denigratoare? Ei bine, nu. Din respect pentru Dumnezeu in primul rand, din consideratie pentru cei ce aleg sa exprime in cuvinte masurate, cinstite, drepte, opiniile lor vom alege sa recurgem la responsabilitatea unei gazde. Toti oaspetii au dreptul la tratament special. Asadar vor fi mai departe bineveniti cei ce spun dar isi cantaresc vorbele; cei ce dezvaluie dar numai dupa ce au argumente; cei ce se refera la subiectul in cauza si nu la campiile ce se vad de pe pajistea nemultumirilor istorice. Ne vom rezerva achitarea responsabilitatii de gazda, din respect pentru munca si intentiile noastre precum si din pretuire pentru cei foarte multi dintre dumneavoastra care veniti mereu pe acelasi drum cu noi.