Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile de mai jos.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (93 votes, average: 4.19 out of 5)
Loading ... Loading ...

Doneaza

23 Responses to “208. Istoria Bisericii AZS in Romania -1. Invitat : Nelu Dumitrescu”

  1
 1. 1).Radacinile familiei mele din partea mamei se trag dintr’un sat al jud Mures.Dupa decesul bunicului,la vanzarea casei din sat,(aprox.1965)printre actele bunicilor am gasit actul prin care Primaria din comuna aproba Infiintarea Casei de rugaciune pt adventisti cu locatie in casa strabunicilor mei,anul 1927.
  2).Ma bucur ca,in cateva cuvinte,fr.N.Dumitrescu a spus f. clar care era pozitia de atunci a adventistilor(care stiau f clar ce cred),fata de sarbatorile pagane frumos invelite in mantie crestina:Craciunul,(scl). Astazi,Biserica Adventista,”doamna f.grasa, plina de bagaje care’i ocupa mainile in totalitate”,nu stie cum sa’si mai “poleieze” cu colinde si spectacole activitatea “misionara” din perioadele sarbatorilor pagano-crestine.
  3).Marius,nu crezi ca ar fi indicat de dezbatut un asemenea subiect,pe tema Timpului lasat de Dumnezeu pt intalniri cu poporul Sau fata’n fata cu timpul si modul pe care si’l aleg oamenii din zilele noastre ca sa vina la intilnire cu Dumnezeu? Adica: Sarbatorile crestinilor.
  4).Dumnezeu sa va intelepteasca ( Marius&tot colectivul si invitatii),ca sa CLADITI spiritual.

  Doina

 2. 2
 3. Interesanta treaba aia cu vitelusha la targ….Cred ca aplicatia pentru zilele noastre ar fi asta si anume ca adventistii se fac ca se afla in treaba lui Dumnezeu de ochii lumii dar ca de fapt fiecare isi vede de treaba lui….Adica vitzelusul s-a facut bou batran si nu-l mai cumpara nimeni….

  Pompei

 4. 3
 5. ce se intampla de se incarca asa greu?

  mike

 6. 4
 7. Ma bucur ca cineva a luat initiativa sa faca o istorie a adventismului,din Romania chiar si numai pe internet sau tv..Ar trebui sa profitam de faptul ca mai sunt in viata persoane din “pioneratul bisericii noastre”,care mai pot sa depuna marturie fata de evenimentele petrecute de biserica noastra intre cele doua razboaie mondiale,pina in perioada asa zisa”a epocii de aur”.Nu ma indoiesc de faptul ca se va gasi cineva sa scrie si sa puna sub tipar totul, chiar si perioada de tranzit pina in zilele noastre,ca copii si nepotii nostrii sa poata sa ia cunostiinta despre trecutul trait pe viu,al parintilor si al bunicilor lor in biserica azs in acele trei epoci diferite.Regret mult faptul ca nu suntem uniti cu fratii nostrii din biserica reformista pe care eu ii apreciez foarte mult.Cunosc multi frati din aceasta biserica,care in timpul comunismului si-au periclitat libertatea si chiar viata,tiparind si vinzind literatura din scrierile Ellenei W.,literatura la care noi nu am fi avut acces in acea perioada a comunismului.Eu insumi am reusit sa am o colectie valoroasa de carti cumparata,de care am profitat eu,familia si multi prieteni.Daca am fi reusit sa unim cele doua biserici,inchipuiti-va impactul care l-am fi produs,si bineinteles numarul si forta bisercii ar fi crescut mult iar AZS nu mai era o minoritate.Astept cu nerabdare urmatoarele emisiuni mai ales ca il cunosc personal pe dl.Nelu Dumitrescu.Succes!

  Arthur

 8. 5
 9. Nelu Dumitrescu: “… bisericii nu-i face bine libertatea…!”

  Ups! Deci bisericii ii face bine persecutia? Persecutia din partea cui?…

  Din povestirile domnului Nelu Dumitrescu e clar ca persecutia din partea statului face bine bisericii. De ce asa? Pai atunci conducatorii pot “carmui” mai bine masele de credinciosi. Fiindca atunci ei se supun conducatorilor mult mai usor si cu “bucurie”, deoarece, nu-i asa, ei sunt liderii spirituali care-i conduc in lupta cu vrajmasul. Dar odata ce vrajmasul asta fioros dispare, dispare si atasamentul de conducatori. Iar asta-i doare pe ei, nu-i asa?…

  Ei bine, cu o asemenea mentalitate nici nu ma mir ca dansul si altii ca dansul deplang vremurile de prigoana. Fiindca ei nu stiu sa conduca niste oameni liberi, ci doar niste oameni persecutati, timorati si infricosati.

  Dar in vremurile de libertate oamenii tind sa nu mai faca ce le spun conducatorii ci sa-si urmeze constiinta proprie. Adica cugetul lor liber. Dar cu astfel de membrii, cum sa mai faca conducatorii “misiune”?…

  Si totusi, membrii au facut misiune chiar si in timp ce n-a existat o biserica gen armata, cu comitete, pastori, Uniune, conducatori, edificii etc, ci s-au ghidat doar dupa cugetul lor liber aflat in deplina armonie cu lucrarea Duhului. Si asta s-a facut fara o coordonare de la “centru”. Numai ca asta nu place conducatorilor. Pai ei ce sa mai faca atunci?…

  De aceea e mai buna persecutia. Ca ea produce… DISCIPLINA! Cu cat mai militareasca, cu atat mai buna!

  arius

 10. 6
 11. Bine ai zis, Ariuse. Da nu asa gandeai cand erai director la Uniune, umblai prin tara si vedeai numai misiune globala peste tot, unde de fapt nu era decat “DISCIPLINA! Cu cat mai militareasca, cu atat mai buna!”.

  galezul

 12. 7
 13. Arius
  Se vede ca nu ai trait credinta pe timpul comunismului ca sa intelegi de ce ”Bisericii nu-i face bine libertatea”
  Ei bine hai sa iti spun eu de ce bisericii nu-i face bine libertatea !
  Am sa iti dau doar un exemplu, si dacamai vrei o sa iti mai dau…
  1 – Bisericii nu-i face bine libertatea deoarece , in libertate ”fratii” nu se mai iubesc!
  In timpul comunismului am calatorit prin tara, atat cat am fost in biserica, cat si dupa ce am plecat in lume. pe unde ma duceam, eram invitat la masa, si gazduit pentru o noapte, doua. Atunci cand auzeau fratii ca am camera la hotel, insistausa renunt la hotel pentru a sta la ei!

  In libertate prin 1999, am fost intr-o comunitate din Ardeal (pe timpul comunismului in ardeal erau cei mai primitori oameni)
  Am participat la serviciul divin de vineri seara, au dat cativa ”frati” mana cu mine, dar nu m-au intrebat prea multe, de invitat ? – nici vorba ! Sambata dimineata, la biserica am fost salutat asa mai de la distanta, si pentruca un frate din orasul meu ma rugase sa ii aduc ceva de la un frate din localitatea in care eram, am intrebat de fratele respectiv. Mi s-a raspuns scurt- eu nu il cunosc, poate stie pastorul, este cel de colo, am fost informat si parasit imediat dipa informatie ! Am abordat pe pastor – Cunoasteti cumva pe fratele cutare ? Da dar nu este membru aici,este la cealalalta comunitate, am primit raspunsul ! Cum pot sa il gasesc, am intrebat – Cred ca a plecat deja acasa, mi-a raspuns uitandu-se la ceas. Am ramas putin contrariat, si am tacut un timp. Vazand ca nu mai spun nimic, Fratele pastor m-a intrebat :
  – VA MAI POT FI CU CEVA DE FOLOS ?
  Am raspuns Nu – pastorul bisericii nu se ostenise nici macar sa ma intrebe cum ma cheama !!!

  Arius te rog povesteste asta la orice adventist care a trait pe timpul comunismului si intreaba-l daca se putea intampla pe atunci asa ceva !

  Draga Arius, in vremurile de libertate oamenii au facut din Biserici cluburi si din fratietate un fond de etalare a personalitatii, pe cand in timp de restriste personalitatea era folosita pentru a SLUJI altora, dar un SLUJI fara tenta de sloganism ca in prezenta pretioasei libertati.
  Asta a spus fratele Nelu dragul meu !
  al tau Daniel

  daniel safciu

 14. 8
 15. Domnule Safciu (7),

  Privitor la lipsa semnalata de dvs. va dau dreptate. Dragostea celor mai multi (inclusiv a ciobanilor mercenari ascunsi sub costume de pastori) s-a racit deja de mult timp.

  Cu finalul postarii dvs. am insa o mica problema, citez:

  Asta a spus fratele Nelu dragul meu !

  Dupa cum bine stiti s-au scris sute de mii de carti pe seama a ce a vrut sa zica Isus, Pavel sau Petru. Chiar si EGW nu a fost mai prejos.

  Din nefericire inca n-am vazut un comentariu scris de mana lui Isus, a lui Pavel sau a lui Petru in care sa se explice direct de la sursa ce au vrut sa spuna. Stiu doar ca Petru vorbea despre Pavel, citez:

  2 Petru 3:15 Sa credeti ca indelunga rabdare a Domnului nostru este mantuire, cum v-a scris si preaiubitul nostru frate Pavel, dupa intelepciunea data lui,

  2 Petru 3:16 ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles, pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.

  In legatura cu rastalmacirea Scripturilor aveti deja un exemplu graitor pe adresa:

  http://www.oxigen2.net/2011/04/patratul-lui-ionica-sau-sucker-punch/

  unde cartea Genezei este redefinita dupa 40 de ani de experiente in pastoratie de catre Apologetul Exotic drept “cartea de colorat”.

  Pe dl. Nelu il avem inca printre noi. De ce sa nu-l intrebam pe dansul ce a vrut sa spuna ? Cand n-o mai fii printre cei vii atunci avem libertatea sa speculam declaratiile sale dupa cum ne place, nu-i asa ? Abia atunci vom scrie propriile noastre istorii intr-un numar nelimitat despre “epoca d-lui Nelu”. Dar pana atunci doar dl. Nelu va imprastia ceata provenita din perceptia filtrata de sistemul de valori al fiecaruia. De ce nu o face ? Simplu. Ii place ceata. Politica cetii ascunde multe, nu-i asa ?

  Apropo, a aparut cumva istoria BAZS scrisa de dl. Nelu macar pe perioada cand a fost presedinte ? Oare ce scrie in ea ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 16. 9
 17. Domnule Nelu Dumitrescu,

  Pentru a completa istoria prezentata de dvs. va reamintesc faptul ca bunicul meu, Petre Paunescu, a fost si la seminarul de la Gland si Collonges si nu numai la Friedensau dupa cum afirmati in emisiunea de mai sus.

  O intrebare: “Cand veti scrie istoria perioadei in care ati fost dvs. presedinte BAZS ?” De ce nu incepeti dvs. o istorie a BAZS ? De ce lasati totul pe spatele d-lui Dumitru Popa ?

  Apropo, va sunt necunoscute cartile de istorie privitoare la BAZS din RO scrise de dl. Cojea Vasile ? Sau poate ca nu agreati acest nume din diverse motive fratesti?

  Dar despre istoria cu belgianul si cu statul in masina lui peste o jumatate de ora la cca 50m de sediul Uniunii din Plantelor 12 nu va mai aduceti aminte ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 18. 10
 19. Va recomand si lucrarea de doctorat a dlui George Enache (istoric neazs), Cultele religioase in Romania in epoca comunista. Are un capitol si despre adventism

  Sertorius

 20. 11
 21. arius,

  pe cine esti suparat?
  Invitatul a povestit si el cate ceva din istoria azs cunoscuta de el. Tatal dumnealui a fost un laic – prezbiter, iar el un cleric ce a cautat sa-si aduca la indeplinire obligatiile si raspunderile asa cum a putut mai bine.
  Dar tu ce ai facut?
  Si acuma, pe cine esti suparat?
  Si numele imprumutat marturiseste despre impotrivirea si nemultumirea ta. Fii plin de ravna dar si pocaieste-te!

  gabriela

 22. 12
 23. SMP
  Domnule Sergiu aveti dreptate, nu stiu la ce s-a referit fratele Nelu. Eu am aparat doar ideea ca ”bisericii nu-i face bine libertatea”
  Daniel

  daniel safciu

 24. 13
 25. Bine, am inteles. Eu am cu cineva ceva ca nu sustin idea cum ca bisericii nu-i face bine libertatea. Deci, ca sa nu mai am cu nimeni nimic, trebuie sa spun si eu in cor cu dirijorul: “daaaaa, bisericii nu-i face bine libertatea…”

  E bine asa? Sunteti acum multumiti?…

  arius

 26. 14
 27. Domnule Arius (13),

  Sa fie oare spiritul gregar, care dupa DEX ar fi acel spirit sau instinct care indeamna pe unii oameni sa se supuna orbeste, sa-si piarda cu totul individualitatea in mijlocul multimii din care fac parte, acel spirit care va va face liber ? Oare acesta sa fie rolul comunitatii crestine ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 28. 15
 29. Bisericii nu ii face bine libertatea…cred mai degraba ca oamenii nu stiu sa gestioneze libertatea …dar intrebarea este de unde sa invete, de la liderii religiosi care isi justifica existenta si functiile tocmai prin incapacitatea oamenilor de a se guverna pe ei insisi…Faptul ca sunt lideri si se comporta cum se comporta antreneaza o responsabilitate mai mare decat a maselor de platitori de taxe….ei sed pe scaunul lui Moise deci ceea ce fac ei, fac cu buna stiinta…dar masele nu sunt exonerate de responsabilitate…intervine responsabilitatea colectiva aici care trebuie luata in calcul avand in vedere ca suntem in timpul Judecatii de Cercetare…

  Pompei

 30. 16
 31. Faptul ca d-l Nelu Dumitrescu a trecut usor peste istoria consumata sub regimul comunist explicit nu-i face cinste…cred ca trebuie asumata toata responsabilitatea….nu poti trece peste o jumatate de veac atat de usor, umpland timpul cu istorii sentimentale…sub comunisti au fost martiri, tradari, lupte pentru putere, uzurpari, aliante nesfinte, calcarea principiilor in picioare, chiar credem ca Dumnezeu nu vede sau nu aude ce se petrece in pretinsa Sa Biserica?

  Pompei

 32. 17
 33. D-le Dumitrescu,am inteles cä inainte de “89 a-ti fost obligat-i sä scriti o istorie (A ADVENTISMULUI)TRUNCHIATÄ;CEEA CE REIESE DIN POVESTIRILE DOMNIEI VOASTRE;DAR NU INTELEG LA O VÄRSTÄ ASA DE INAINTATÄ CE VÄ RETINE SA NU SPUNETI ADEVÄRUL(BINENTELES DACÄ MEM: VÄ MAI AJUTÄ)SI O SÄ ACCENTUEZ DOUÄ PUNCTE:1-RELATAREA DESPRE SCHISMA BISERICII ESTE PE DEPARTE DE ADEVÄR(BINENTELES SI BISER: REFORMISTÄA FÄURT O POVESTE F: FRUMOASÄ CA SÄ-SI SUSTINÄ POZ: 2-CAZUL D-LUI PASTOR(SANDU)CARE A TRECUT DE LA REF: LA ADV:(PENTRU CARE AM TOT RESPECTUL CÄ A AVUT CURAJUL SÄ INFRUNTE IN PUBLIC MIZERIA CE SE PETRECE IN MIJLOCUL BISERICII)NUMAI MOTIVELE SINT TOTAL DIF: DE CEEA CEATI POVESTIT DUM.PENTRU CEI CARE DORESC AM O COPIE DUPÄ ORIGINALUL SCRISORII CIND SI-A DAT DEMISIAASTEPT SÄ REV: SI CU ISTORIA NEOFICIALÄ A BISERICII ADV: SI REF:

  daniel

 34. 18
 35. […] reu?it eu nici pân’ acum s? vizionez mare lucru; doar o juma’ de halc? din prima emisiune iar la a doua nu s-a mai deschis deloc frigiderul istoriei, a înghe?at ecranul iar eu mi-am […]

  Ce-avem noi aici? « grigore dup? ureche

 36. 19
 37. Deci e clar, cred ca si-a bagat alde uciga-l dieta coada de n-am reusit eu nici pân’ acum sa vizionez mare lucru; doar o juma’ de halca din prima emisiune iar la a doua nu s-a mai deschis deloc frigiderul istoriei, a înghetat ecranul iar eu mi-am pierdut rabdarea. Asadar si prin urmare am sa scriu un hrisov incomplet; eventual îl mai umplu cu ce-au zis alti comentatori si cu ce gargauni mai am eu prin cap poate reusesc s-o scot cumva la capat.

  Deci ce-avem noi aici? Fratele patriarh de ziua a saptea este prezentat nitam nisan (sic) ca fiind veteran, ceea ce este un plonasm ostentativ deorece se vede de la posta din Câmpina ca invitatul nu mai e de mult la sectiunea de juniori a clubului adventist de la baneasa. Dar când domnul moderator a trecut la analiza pe text si-a-nceput sa-si dea cu parerea despre competentele invitatului am început sa ma foiesc pe scaun si sa-mi aprind o tigara de soia. Afirmatia ‘persoana cea mai potrivit?‘ care sa peroreze duios despre istoria persecutatilor de ziua a saptea, treaca mearga, e discutabila, si n-o sa am insomnii din cauza ei însa când moderatorul a punctat observatia imuabila ca invitatul a facut istoria azs în patria muma, atunci m-am ridicat brusc în picioare si-am jurat pe cravata-mi de pionier ca aici n-am sa-l contrazic deloc.

  Read the rest of this entry »

  grigore dupa ureche

 38. 20
 39. Una din postarile de la aceasta emisiune, care acuza pe “fratii”(de altfel preluind o idée exprimata de un fost lider, devenit istoric ad-hoc si cam “ad-lapsus” (licenta poetica) cum ca libertatea i-a facut “reci” (in loc sa ramana caldicei) pentru ca “fierbinti” nu au fost de foarte multa vreme (“temperatura exprimarii” ilustrului lider o demonstreza in chiar aceasta emisiunesi) si le aplica “alifie pentru ochii “ infestata cu “radioactivitatea” unei memorii de elefant si “vitriolul” descrierii amanuntite.
  Intimplarea a facut ca in aceeasi saptamana sa citesc acea postare si sa citesc si rubrica de ris si plins din lectiune (de ris despre elucurbatiile debitate de “naratori” si de plins pentru timpul pierdut citindu-le si de simtamintul ca esti considerat oligofren de cei ce isi permit sa tipareasca asa ceva in lectiune.
  Dar cite unele, rar sint informative, ca aceea ce emana din europa, de undeva de prin locurile unde creste varza de Brussell.
  Coraborind cele doua texte, am ajuns la citeva concluzii, care au ajutat la clarificarea liniei temporale a evenimentelor narate in cele doua relatari. O tin pentru mine pentru ca e interesanta si ambigua.

  Dar am citeva nedumeriri si ceva ginduri cu voce tare:
  Evenimentele relatate in postare se petreceau innainte , dupa sau in timpul unor evenimente care sint descrise la stiri misionare in lectiunea actuala?
  Nu de alta dar sa ne facem o idee de ce ardelenii au avut comportamentul descris in postare.
  Erau numai indiferenti si insensitivi , sau nu numai ca urau pacatul, dar, spre rusinea lor, urau si pe pacatos.
  Sau poate se gindeau numai la posesiile lor mobile care erau parcate pe strada in apropierea bisericii? Stiti, dupa cum ne merge vorba, noi ardelenii nu sintem considerati niste napoloeoni si nici viteza gindirii nu are renume de Ferrari ci mai mult de camion de cursa lunga .
  Am constatat ca au raspuns amabil si la obiect, in spirit laconic (vorbirea voastra sa fie da si nu), dind informatia ceruta si nimic mai mult. Poate puteau sa faca o mila in plus, dar citeodata parcurgerea acestei mile in plus e determinata de cel ce o cere (ca inca sintem pacatosi frate!).
  DE obicei “incetineala la minte “ se combina cu o memorie scurta si probabil au uitat de “oaspete”, in timp ce “victimizatul” continua sa nu uite.

  Aveam vre-o 8 (opt) ani si locuiam in Ardeal, cind am imprumutat de la o prietena a mamei mele prima carte adventista pe care am pus mina in viata mea. Prietena mamei mele o avea de la o vecina adventista (o femeie de toata admiratia a carei poveste a convertirii si abuzului suferit din partea parintilor ma fac sa ma infior si acum, dupa mai bine de o jumatate de secol) care facea lucrare misionara cu cu cei din jur.
  Din toate persoanele “din lume “ mentionate mai innainte, nu s-a convertit nimeni niciodata cu exceptia mea, si aceasta, multi ani mai tirziu si sub influenta a cu totul altor factori.
  Dar ceea ce ramane viu in mintea mea este o “poza” din acea carte : Doi barbati imbracati ca “fratii simbata la adunare”, dind mina unul cu altul in timp ce aveau la spate , in mina stinga, cite o barda. Zimbeau si fiecare avea imprimat deasupra capului aceeasi fraza : Iert dar nu pot sa uit.
  In rest sanatate si leacuri de “memorie”.

  P.S.
  Eu ca si “fratii” din “parabola” sint ardelean, (dintr-un oras cu trei biserici adventiste[a treia e de minoritati]) si noi sintem mai inceti la toate. Poate daca stateati mai mult prin preajma constatati ca inceti dar de nadejde, si nadejdea noastra chiar si a adventistilor ardeleni, e in mintuirea in Isus Hristos. Si fiind inceti atit la la minie cit si la aducere aminte speram sa fim mintuiti , ceea ce va dorim si domniei voastre.,
  Numai bine si flori (o TARLA DE LALELE printre bigbanguri si gauri negre )

  P.P. S.Stiu ce ginditi, ca m-am dat ardelean si actionez ca un “profesor “ de la o universitate cu nume de crescator de lalele. Ce sa-i faci, am singe amestecat in vine si in armata am suferit (doar 50% ) ca nu am fost sergent.

  P.P.P.S
  Sa nu faceti pe Alexandru Graur cu mine (ca ma indoiesc ca sinteti evreu si ati terminat filologia, dupa dalta si ciocanul ) si sa criticati doar stilul si vocabularul. Criticati si continutul ca nu ma sifonez.

  Si acum Morala Fabulei
  Lipsa sau chiar si numai scaderea presiunii exercitate de entitatile opresoare (dictatoriale), produce o exprimare mai adecvata cu adevaratul sistem de valori al fiecarui individ, in parte., producind o adinca segregare in cadrul grupului, dupa aceste criteria. Din ce e mai mare libertatea, din aceea e mai intensa segregarea. Sau mai pe flamanda ar fi : Multi chemati, putini alesi, iar pe valona ar fi : De unde nu e nici Domnul nu cere.

  Celor care cred ca opresiunea face bine credintei, vietii spirituale, chiar drumului spre mintuire, am o sugestie mutati-va in N Korea dar nu incercati sa aduceti N Korea la noi.
  S’altare la cei care “e” multi , si la cei ce “are”mintea odihnita.

  hakim

 40. 21
 41. “adventismul in romania nu a inceput cu prostimea“, grai nelu d. , afirmantii facute de “altii“ asta era mentalitatea si asta a si ramas in biserica , probabil ca mai treb sa isi revizuiasca cei din conducerea bisericilor ca “prostimea“ ii sustine cu banii muncitii de ei, iar ei “elita“, se “ung` peste tot cu banii prostimii.. dragilor verificati-va forbele inainte sa le exprimati spre ascultare

  reefman

 42. 22
 43. S? în?eleg c? ceea ce-i mân? pe cre?tini s? fie buni misionari în timpul persecu?iei este dorin?a nesfânt? de a face tocmai ceea ce e interzis??

  Nu cred c? acum dac? ar veni o persecu?ie s-ar mai întâmpla ca pe timpul comunismului – nr membrilor s? creasc?… mai degrab? s-ar dezintegra biserica ( m? refer la organiza?ie, pentru c? oricum Trupul lui Hristos – cu un singur Cap nu se va dezintegra niciodat?)

  A?adar coonsider c? mentalitatea oamenilor ?i leg?tuara cu Hristos este cea care-i mân? s?-?i ri?te libertatea pentru Dumnezeu. Personal eu cred c? azi sunt mult mai mul?i ”adventi?i” în afara organiza?iei bisericii – m? refer la cre?tini care au spiritul de cercetare a scripturii, iubire de Dumnezeu, a?a cum au avut pionerii adventi?ti. Poate nu ”?in” Sabatul, poate ”se spurc?” pe afar? mâncînd carne de porc, dar nu pe din?untru cu inim? de om.

  Despre reformi?ti – bine ar fi dac? s-ar putea spulbera prejudec??ile dintre cele dou? biserici m?car acum – nu cred c? se va putea vreodat?.

  diana

 44. 23
 45. Pace fratilor, va trimit adresa de unde puteti descarca cd-ul ,,ADEVARURI CRESTINE” CARTI+ ,cules de mine in 6 ani.
  Cu acest cd fac lucrarea Domnului de marturisire. http://www.megaupload.com/?d=AXMFVP80
  sau: http://intercer.net/blog/download
  Rog dati adresa la cit mai multa lume.

  Nelu Badau

Leave a ReplyProiectul MAJESTY in general iar OAMENI si PERSPECTIVE in special s-a nascut din dorinta de a oferi orizont, de a indrazni sa vorbim despre lucruri nevorbite inca si sa aducem prin aceasta gandurile celor ce cauta mai aproape de perspectiva lui Dumnezeu. Fiecare emisiune are o tema, un punct de plecare, de obicei chiar o dilema si tinde spre o concluzie, macar un raspuns la intrebarile din deschidere. Ne bucuram sa constatam audienta, ne bucura reactiile si le consideram o contributie la incercarile echipei. Apreciem comentariile obiective, chiar daca nu sustin punctul nostru de vedere ori pe acela al invitatilor. Regretam deosebit de mult prezenta tot mai frecventa a unor comentarii ce exprima frustrari fara legatura cu subiectul abordat in emisiune. Desi nu subscriem la tonul foarte acid, in mod gratuit, si nu impartasim convingerile sau neconvingerile din unele comentarii, am permis postarea lor, cu speranta ca deschiderea larga a usii va transmite si masura de respect pe care o dorim. Suntem tristi sa constatam deturnarea prin comentarii, a subiectului si concluziilor construite in emisiune. Suntem in situatia de a ne intreba: deschidere, dar in ce masura? Permisivitate, dar si in cazul impertinentei fata de Dumnezeu sau fata de semeni? Libertate de expresie dar cu pretul transformarii acestui spatiu in depozit de frustrare, amintiri apasatoare, conexiuni doar cu gunoiul trecutului sau afirmatii neverificate si denigratoare? Ei bine, nu. Din respect pentru Dumnezeu in primul rand, din consideratie pentru cei ce aleg sa exprime in cuvinte masurate, cinstite, drepte, opiniile lor vom alege sa recurgem la responsabilitatea unei gazde. Toti oaspetii au dreptul la tratament special. Asadar vor fi mai departe bineveniti cei ce spun dar isi cantaresc vorbele; cei ce dezvaluie dar numai dupa ce au argumente; cei ce se refera la subiectul in cauza si nu la campiile ce se vad de pe pajistea nemultumirilor istorice. Ne vom rezerva achitarea responsabilitatii de gazda, din respect pentru munca si intentiile noastre precum si din pretuire pentru cei foarte multi dintre dumneavoastra care veniti mereu pe acelasi drum cu noi.