Asteptam scorul si comentariile Dvs. pt aceasta emisiune folosind linkurile de mai jos.
Pentru a vota apasati pe stelutele de mai jos
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (92 votes, average: 3.23 out of 5)
Loading ... Loading ...

Doneaza

91 Responses to “200. Pe urmele ratiunii. Invitati: Valentin Danaiata si Nicu Butoi.”

  1

 1. Motto:  Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Doamnelor si Domnilor,

  Am aflat din cuprinsul emisiunii ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile a cate 24h.

  Apoi am mai aflat ca: „… este liniara este o progresie.“

  Apoi aflu cu stupefactie cum arata, citez: „Un biet tantar ca tine.“ Sa-l trimitem inapoi in clasa I-a ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 2. 2

 3. Motto:  Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Doamnelor si Domnilor,

  Recunosc ca-mi este imposibil sa cred ca un carierist care sustine ca moderatorul este, citez: „Un biet tantar ca tine,“ este calauzit de cel ce el sustine ca ar fi Duhul Sfant.

  Important este insa pentru el ca, intre timp a aflat cum fata capra.

  “Gata ma opresc aici, am zis.”

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 4. 3
 5. Una dintre cele mai frumoase emisiuni pe care am visionat-o. Acest incuiat la minte Sergiu Marius Potropop(Popilian) este timpit de tot. Nu stiu ce vrea sa zica but anyway Marius ar trebui sa continui emisiunea. Eu nu stiu de ce, dar din toate emisiunile date pe Intercer, Oameni & Perspective ma atrage cel mai mult. Totusi, te-as sfatui ca unul mai batran si cu experienta sa nu mai lasi aceste “minti blestemate” sa murdareasca aceste frumoase emisiuni. Cine i-a semanat pe acesti soli ai satanei in locul asta? Sunt convins ca din cauza comentarile lor multe inimi si suflete au fost imuiate si nu mai au acea dorinta de a ajuta lucrarea aceasta. Plus, poate oare Duhul lui Dumnezeu care este chemat cu ocazia fiecarei emisiuni sa binecuvinteze lucrarea aceasta in intregime cand niste scursuri de canal ca aceastia fac sa miroase atat de urat si esti tentat sa arunci totul din cauza duhorilor lor? Domnul cu tine sa iei decizia cea buna.

  P.S Experienta lui Butoi cu cei doi tineri s-a intamplat in Telorman si stiu de la prima mana impreuna cu pastorul Ciobanu.

  Ioanide

 6. 4
 7. Danaiata alias Rica…cred ca isi confectioneaza niscaiva dirijabile pentru salvarea pielii…Observati pasiunea sa pentru zone celeste…Data viitoare sa-i puneti in surdina pe Simon & Garfunkel cu El Condor passa…

  Nice

 8. 5
 9. Aurel Ionica

  V-a invitat Danaiata vreodata la Loma Ber(Linda)in calitatea lui de fost studinte la seminarul teologic si ca semn de respect pentru profesorul care l-a invatat sa silabiseasca…?

  Nice

 10. 6
 11. Ioanide

  “in intregime cand niste scursuri de canal ca aceastia fac sa miroase atat de urat si esti tentat sa arunci totul din cauza duhorilor lor? ”

  Domnule Ioanide sunteti cumva vitanjor?

  Nice

 12. 7
 13. Diferenta dintre Diogene si Butoi….
  Diogene umbla in Butoi…Butoi nu umbla in Diogene…Diogene cauta Adevarul cu lumanarea aprinsa la miezul zilei….Butoi socoteste ca este deja propietarul adevarului absolut…

  Nice

 14. 8
 15. Pentru Ioanide, pastorul Ciobanu este martorul suprem al minunilor din Teleorman….

  Nice

 16. 9
 17. Asa zisele “exepriente religioase” cu “domnul” ale lui Butoi pot fi autentice….Eu insa am rezerve totale la categoria sursei acesstor minuni…Butoi nu Il proclama pe Hristos ci pe el insusi….megalomania sa este evidenta daca aveti ochi de vazut…

  Nice

 18. 10
 19. chiar daca comentariile mele se pot transforma in simple dialoguri cu administratia e OK! Numai sa traga cineva concluziile de rigoare…Nu mai aduceti popi adventisti…toti sunt bolnavi de aceeasi boala si sunt la fel de inconstienti si de anacronici…e
  de oameni care sa renunte la discursuri sforaitoare si sa puna degetul pe rana…lucrul acesta nu il pot face decat oamenii eliberati de catusele sistemelor asa cum este Ionica Aurel sau altii care sunt prezenti si pe acest forum…

  Nice

 20. 11
 21. Intrebati-l pe Butoi despre experienta sa cu maresalul Antonescu si o sa vedeti cum va povesteste ca a fost cu ei in fata plutonului de executie dar glontul lui a ricosat si l-a ucis pe comandantul plutonului de executie…..

  Nice

 22. 12

 23. Motto:  Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Domnul Ioanide (3),

  Va multumesc pentru sinceritatea punctului dvs. de vedere pe care-l citez partial ca dovada ca am luat nota de el:


  Acest incuiat la minte Sergiu Marius Potropop(Popilian) este timpit de tot. Nu stiu ce vrea sa zica but anyway Marius ar trebui sa continui emisiunea.

  Daca nu va cer prea mult ati putea sa-mi spuneti si mie cum ati ajuns la concluzia etichetata cu atata patos, cand afirmati ca nu stiti ce vreau sa zic ? Daca nu stiti, pe ce va bazati cand alegeti criteriile de selectie ? Doar pe inteligenta dvs. emotionala ?

  Mai departe adaugati, citez:


  Totusi, te-as sfatui ca unul mai batran si cu experienta sa nu mai lasi aceste “minti blestemate” sa murdareasca aceste frumoase emisiuni. Cine i-a semanat pe acesti soli ai satanei in locul asta? Sunt convins ca din cauza comentarile lor multe inimi si suflete au fost imuiate si nu mai au acea dorinta de a ajuta lucrarea aceasta. Plus, poate oare Duhul lui Dumnezeu care este chemat cu ocazia fiecarei emisiuni sa binecuvinteze lucrarea aceasta in intregime cand niste scursuri de canal ca aceastia fac sa miroase atat de urat si esti tentat sa arunci totul din cauza duhorilor lor?


  Poate ca ar trebui sa va reamintesc in context si parerea moderatorului de la min. 02:08 care afirma, citez:


  „Opinia fiecarui om pentru mine conteaza foarte mult.“


  Nu credeti ca, daca moderatorul ar fi cenzurat si in aceasta emisiune postarile unor forumisti, cum a mai facut-o si in alte ocazii, ar fi demonstrat cat este de lunga calea de la vorba lui la fapta lui ?

  In ce va priveste, daca nu ma insel, cred ca atata vreme cat stiti ce miros au scursurile de canal rezulta ca ati lucrat in acest mediu toxic si ca atare sunteti scuzat pentru modul „civilizat“ in care va adresati.

  Si inca ceva. Credeti ca, Duhul lui Dumnezeu care este chemat cu ocazia fiecarei emisiuni, dupa cum afirmati dvs., ar putea sa va inspire pe dvs. sa afirmati cele de mai sus, iar pe un pastor mercenar (cititi cu atentie Ioan 10) sa afirme cele ce urmeaza ? Citez:


  “La doctrina toti suntem tari, suntem egoisti, mancam banii vaduvei, mancam viata orfanului, suntem afaceristi, suntem smecheri, suntem mincinosi, suntem rai, dar daca ni se cere asta o facem “

  Asa sa arate mesajul – cheie al unui mercenar ascuns sub blana de pastor, pe care dvs. il percepeti ca plin de Duhul Sfant ? Si daca totusi perceptia dvs. a avut de suferit din cauza mediului toxic in care ati lucrat ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 24. 13
 25. Ratiunea ori revelatia?Intradevar sintem fiinte rationale insa in ceea ce priveste relatia cu Dumnezeu ,El se descopera omului si nu omul descopera pe Dumnezeu.A-ti ramas totusi la Incotro…?Caracterul Lucrarii ?Acesta ce poate constata la orice fel de lucrare dupa cel putin citeva caracteristici:abilitate,absenta,absurditate si actiune.Istoria poporului lui Israel are asemanare cu aceea care astazi sint “asteptatori ai sperantei in Hristos”Povatuitorii orbi si fatarnici au ingrosat rindurile ,iar lucrarea care o fac este ca pentru oameni si nu pentru Dumnezeu.Veacurile rasuna de lipsa eficienta a Lucrarii indeosebi iresponsabilitatea ,ignoranta si aroganta “nicodimilor de azi”pentru organizarea si sustinerea Evangheliei dupa metodele Domnului Hristos.Este rational sa te trezesti si sa-ti recunosti starea ca conducatori macar in ceasul al doisprezecelea daca e cu putinta.Biserica si diaconia…ar fi o tema destul de rationala mai ales ca va considerati inca Biserica lui Hristos,cel putin prin descendenta ,desi pastorii care se pasc pe ei insasi si beau din apele tulburi ale filozofiilor vremii parasesc lumina avuta..()

  Ctin

 26. 14
 27. Veniti la Mine” este invitatia de care trebuie tot omul invatatsi neinvatat.Mintuirea este lucrarea prin care omul este educat pentru Cer asa cum subliniaza inspiratia.Educatia aceasta este cunoasterea lui Hristos care ne invita:Veniti la Mine toti cei truditi si inpovarati …Povara grijilor la tinta pusa de lume,ceea ce oboseste multe suflete.Framintarea ste oarba,si nu poate sa deosebeasca viitorul,dar Isus vede sfirsitul de la inceput.Slujirea si cinstirea lui Dumnezeu este singurul principiu si tinta suprema a Bisericii..Sufletul trebuie sa fie liberat de tot ceea ce este in opozitie cu credinciosia fata de Dumnezeu.{}..

  Ctin

 28. 15
 29. Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

  Poate nu ti-a spus nimeni pana acum dar esti din ce in ce mai obositor.

  In naivitatea ta nu ai fost in stare sa intelegi ca “bietul tantar” nu era moderatorul,ci era personajul fictiv pe care moderatorul il reprezenta.

  Singura remarca pe care ai putut sa o faci la o asemena emisiune,din atatea idei si observatii,a fost faza cu capra.Din 62 de min,singurul lucru care te-a impresionat si cu care ai ramas, a fost “cum fata capra”.Asta spune mult despre cineva care vrea sa vanda varza pe aici pe forum cu motto-ul : Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Un strain

 30. 16
 31. vreau sa cititi si sa gasiti mai multe despre omul nebun in biblie. Adica ca a inebuni in prezent este o boala unde nu mai esti in stare sa faci ceva.Si asteptand in acea bola linistit tu vei intelege pe Dumnezeu. Si vedeti ce vorbe bune spune noul testament despre cei nebuni. viata vecinica

  Claudia

 32. 17
 33. comentariu meu vad ca nu apare. e ceva cu el? am gresit cu ceva, ca sa stiu sa-l modific. gracias

  emi007

 34. 18

 35. Motto:  Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Unui strain (15),

  Am luat la cunostinta declaratia dvs., citez:


  Poate nu ti-a spus nimeni pana acum dar esti din ce in ce mai obositor.


  As avea o intrebare, dintr-o simpla curiozitate: “Dvs. sunteti cumva ruda cu chibitul sef al acestui seit ?

  Si daca tot va-ti luat de capra lui Butoi, dvs. ce vreti de fapt sa vindeti pe acest site ? Cumva castraveti la gradinar ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 36. 19

 37. Motto:  Si, din pricina inmultirii faradelegii,
  dragostea celor mai multi se va raci.

  Unui strain (15 – continuare),

  Am luat la cunostinta si a doua parte a declaratiei dvs., citez:


  In naivitatea ta nu ai fost in stare sa intelegi ca “bietul tantar” nu era moderatorul,ci era personajul fictiv pe care moderatorul il reprezenta.


  As avea o intrebare, pornita din aceeasi naivitate: “Dvs. unde ati citit ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile a cate 24h, conform declaratiei mercenarului Danaiata ? Unde sta scris asa ceva ? Sau poate este un alt mesaj subliminal aruncat pe acest site ?

  Si daca tot v-ati luat de capra mercenarului Butoi, dvs. ce vreti de fapt sa-mi comunicati pe acest site ? Sa-l urmam orbeste pe mercenarul Sarlatanul Bibet si coteria lui religioasa ? Acolo se gaseste dupa opinia dvs. Duhul Sfant ?

  Va las dvs. aceasta placere deplina.

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 38. 20
 39. Valeu ! Cand asculti astfel de apologeti , iti vine sa devii ateu. E foarte trist.

  galezul

 40. 21
 41. de unde sa iau emisiunea in format mp3?

  DAN

 42. 22
 43. chiar nu a gasit nimeni urme de ratiune in emisiunea asta?

  un bastinas

 44. 23
 45. Marius

  MULTUMIM FRUMOS PENTRU EMISIUNE,EXCELENTA SI LA SUBIECT!!!

  Multumim pentru ca ai readus acest subiect dar cu alte perspective,era nevoie.Multumim si invitatilor pentru perspectivele lor si ii mai asteptam.

  Un strain

 46. 24
 47. Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

  Am observat ca aveti un sablon din titaniu(productie proprie) cu care masurati oameni.Si cine nu intra in sablon este sarlatan bibet sau mercenar.Cu alti v-am inteles,dar acum chiar toata lumea e sarlatana?

  Eu zic sa-l lasati pe Dumnezeu sa se ocupe de asta si incercati sa va hotarati intre capra si varza.Daca pana acuma erati gardianul forumului(tapul),de ceva timp incoace incercati sa incalziti atmosfera cu dragoste(adica varza).Incercati sa va decideti cu privire la una,altfel riscati ca tapul sa manance varza,lucru care cred ca deja se intampla.

  Un strain

 48. 25
 49. am ramas tare dezamagit de invitati, care sint niste figuri foarte cunoscute printre adv, ca adevarate somitati in domeniul lor, dar acum s-au facut de tot rasul, cu explicatiile si raspunsurile puerile , la intrebarile banale ale lui marius.
  vreau sa spun ca am ramas tare uimit ca mi s-a sters un comentariu. de ce oare?
  oare oamenii acestia care apar si eticheteaza pe alti ca fiind inculti si cu mintea in colturi, nu-i putem categorisii?
  stiu ei ce e aia ratiune, ca unul nu a definit-o?
  ratiunea trebuie sa-si aiba originea intr-un adevar absolut rational, care exista in afara si deasupra universului natural. ratiunea furnizeaza o platforma pe care credinta sa poata sa stea in picioare in timp ce privim dincolo de granita lumii empirice.
  totusi ratiunea ca ajunge intr-un punct in care trebuie sa renunte la pretentia sa de o dovada empirica si sa apeleze la o presupozitie asumata si bazata pe logica, domnilor pastori. nu exsta alta alternativa, chiar daca nu va place.
  analiza si ratiunea au o valoare foarte mare si trebuiesc folosite continuu si cu mare grija.
  dar nu trebuie uitat ca scopul analizei este de a asigura TRANSPARENTA unui subiect ca noi sa vedem adevarul de dincolo de el.
  cred ca toata lumea stie lucrurile astea numai ei, nu le recunosc, ca altfel intra la teorema lui emi007.

  emi007

 50. 26
 51. am ascultat emisiunea cu mare interes, mai ales ca titlul promitea mult, dar nimic, ba mai mult dezamagire totala.
  unul afirma ca nu sintem capabili sa intelegem universul, altul ca iov nu stia pe unde se nasc pui caprelor, si nu avea cunostinte zoologice , precum w.v.
  ca pamintul are 6000 de ani si punto. ma intreb de unde scot oameni astia sumele astea, sau te pomenesti ca sintem si noi adeptii catolicismului radical care afirma la fel ca pamantul are 6000, intocmit pe 1 octombrie, intr-o lune pe la ora 9.00.
  nu ar fii mai caroct sa spunem, si sa afirmam ca nu stim , ce varsta are planeta, noastra, nu ar fii mai corect asa si fara sa ne facem de ras.
  ce ne facem cand s-o demonstra contrariul si om ramane ca curca in lemne, domnilor pastori.
  ne place sau nu, , savantii spun ca masa de carbune depaseste de zeci de ori vegetatia pamantului, . Geologii in mod riguros spun ca nu exista urmele unui cataclism global.. Unde bagam oasele acestor umanoizi primitivi? Se descopera din ce in ce mai multe schelete pe care un stim pe unde saii bagam , pt ca in ca in creatie un intra.Pastorii toti spuneti ca inainte de potop nu a existat iarna, pai, exista pomi fosilizati cu mii ce inele. Ce facem si cu astia? In lumea fosila exista prea multe specii ca sa fi trait toate in acelasi timp. Pesterile se formeaza foarte incet si numai in atmosfera si cand ploua, cand s-au format pesterile submarine, pt. ca in apa nu se pot forma, si inainte de potop nu ploua?
  Orice om care pricepe 2-3 lucruri de stiinta stie ca meteoriti de mari dimensiuni provoaca dezastre pe zone intinse, pe glob se cunosc urmele a peste 100 de asfel de impacturi, cand au avut loc, in 6000 de ani toate?
  Ecosistemele izolate de pe sute insule s-au format cu mii de specii distincte in 4000 de ani? Primele piramide au fost construite acum 4700 ani, deci inainte de potop, ca sa un mai reamintesc genealogía faraónica cu date caremerge cu calculul de clasa 1 pina in 4300? daca suntem asa de buni in a da lectii celor mai buni istorici, geologi si astronomi ai lumii ca si cand ar fi o nimica toata sa-i faci praf in domeniul lor, de ce fratii nu dau lectii si inginerilor care fabrica F35 celor care construiesc zgari-nori de 800m, celor care fac transplanturi de ficat, sau inginerilor care proiecteaza procesatoare? ar trebui sa le dam lecii si lor, daca cu asa usurinta si veselie ii dam gata pe ceilalti in domeniile lor, si ii blestemam ca au o minte ca vai de mama ei.
  uneori sintem mai ori decat ne putem inchipui, si am o intrebare, de ce isus in cartea apocalipsa, numeste chiori pe cei care au adevarul suprem, absolut, si intreg, eu chiar nu inteleg.

  emi007

 52. 27
 53. acum trebuie sa recunoastem ca au spus si lucruri bune, dar prea putine, cu importanta subiectului, as putea zice ca s-au chinuit in al strica.
  poate ca cineva care ar citi mesajele ar crede ca sint ateu, cred in evolutie, dar departe de mine acest lucru.
  daca ceva am invatat de la viata e un lucru, ca daca nu stii ceva sigur, primero mai bine taci, sau segundo: iti spui opinia fara sa o fati un adevar absolut.
  pe la minutul 22 sau 26, domnu butoi acuza bisericile ca sint semete, ca au autoritae si pina la urma ajung sa persecute datorita ratiuni.
  noi ce facem domnu pastor, cand venim cu afirmatii de genu, ca avem adevarul suprem, ca ceilalti au vinul babilonului, ca noi facem lucrarept a se incheia pamantul ca sa-i prapadeasca d-zeu o data pe astia, iar restu trandavesc ba inca ne pun bigi in roate, ca numai cu noi avem misiunea de a prezenta pe isus, si avem un argument etic, moral , ca noi pazim legea, iar ceilalti de pe acum pazesc semnul fiarei,….etc, etc, etc,… astea ce sint?
  nu sint semetii din partea unei biserici? nu e mandrie?
  asta e umilinta, iti trasmite pasiunept hristos, iubire?
  ma indoiesc.
  ati afirmat un adevar ca lucrurile se judeca dupa un criteriu si celelalte dupa altul, dar numai voi judecati anapoda si cum va vine.
  induceti lumea in erroare, domnilor, cu afirmati tendentioase.credeti ca in lumea viitoare no sa- gasiti decat savanti care l-au primit pe isus acum??????
  nu o sa gasim si agnostici, sau atei, sau eu stiu ce alta categorie catalogata de biserica.
  pavel spune ca toti au ceva in inima, o lege dupa care vor fii judecati? cunoasteti dumneavoastra cu certitudine si fara echivoc, ce lege are inginerul care a proiectat f35, ca sa-i dati un verdict ca astia sint blestemati, cu gandurile lor¿?
  si daca nu stiti nu e mai bine sa fii mucles.? ni s-a dat noua de pe acum judecata in miini?
  atunci domnilor, invatati sa fiti toleranti, sa respectati opiniile, ca la randul nostru sa primim aceleasi tratament.
  credeti ca daca biserici adv i s-ar da ocazia sa aiba pe pamant putere absoluta, nu am face si noi ceva in genul solutii finale sau inchizitiei?
  sau poate si mai rau am scrie istoria asta daca am fii in pozitia celorlalti pe care ii acuzam.
  si nu mai fiti asa de sensibili la critici, ca voi nu criticati, voi sententiati, din cate vad eu.
  si celor care sint asa de emotionati cu experiente( sa se aboneze la experiente pe calea ingusta).
  cei care nu citesc pot spune ca acesti oameni sint somitati, dar unul citit, nu e dus in ratacire.
  cine citeste sa inteleaga.

  emi007

 54. 28
 55. se pare ca Big Bang-ul a fost “repetat” in laborator, mai deunazi… si oamenii de stiinta au fost gata sa-si schimbe parerea. noi, ce mai asteptam?

  just asking!

  el-gabri

 56. 29
 57. Imi pare rau sa spun insa titlul emisiunii ar fi trebuit sa fie “Pe urmele ratiunii doctrinei azs”. Ratiunea a intervenit numai in a justifica lipsa unei ratiuni . Tot respectul pt invitati , insa nu s-a atins nimic din ideea emisiunii. Credinta trebuie sa fie bazata si pe ratiune , nu trebuie inclusa in ea . Pastorii vor avea mereu acelasi discurs ,nu au cum sa gandeasca altfel , pt ca sunt prea adanc implicati in acest sistem de gandire incat se confunda cu acesta .
  Marius a pus intrebari de bun simt ,care cereau un raspuns concret ,invitatii au raspuns din enciclopedia azs .
  Intentia lui Marius e laudabila , insa trebuie sa ai si invitati care sa trateze lucrurile in mod obiectiv fara interpretari , idei de natura dogmatica , doctrinara azs. Imposibil cu cei doi invitati.

  acronimus

 58. 30
 59. emi007

  Tinere ai descoperit adevarul,felicitari.Eu zic sa mergi la Bruxelles alaturi de pritenul nostru jugarean.Ar fi pacat ca realitatile astea sa le faci cunoscute doar aici.Nu fi egoist ,mergi si spune sa te auda o lume intreaga.Succes!

  Un strain

 60. 31
 61. OAMENI SI PERSPECTIVE
  Felicitari pentru EMISIUNEA 200 !!!
  La multe inainte.
  Daniel

  Daniel Safciu

 62. 32
 63. Pe urmele ratiuni!

  Exista o limita impusa de D-zeu oamenilor de a intelege,de a cunoaste,si de a judeca,peste care nimeni nu poate trece oricit s-ar stradui.Adevarul absolut in orice imprejurare este unul singur,si acesta il detine numai D-zeu.
  In ceea ce priveste cunoasterea,si intelegerea Bibliei,aceasta detine adevarate comori ascunse,care nu pot fi descoperite,intelese,si explicate fara calauzirea Duhului Sfint.D-zeu sta impotriva celor mindri,si ii tine in intuneric,dar celor smeriti le da har,si intelepciune ca sa faca deosebire intre Duhul Adevarului,si Duhul Rataciri. Aceia carora nu le-a fost dat ca sa inteleaga”tainele imparatiei lui D-zeu”,nu le vor intelege niciodata,fie ei chiar cei mai invatati oameni,filozofi,doctori,profesori,predicatori,preoti,etc….
  Ca sa fiu mai explicit,va prezint o dezbatere asupra unui subiect la care au participat 5 persoane,printre care se afla si d-ul E.C.Subiectul era prorocul care a fost trimis de D-zeu din Iuda la Betel,pe timpul Imp.Ieroboam.
  El a primit o porunca de la D-zeu,si vreau sa va spun ca ascultarea de toate legile si poruncile lui D-zeu nu este ceva “optional”,ci este ceva de care depinde soarta fiecaruia dintre noi.Asa dupa cum au afirmat toti prin tacere,erau,si sunt in “ceata” cu privire la ceea ce i sa intimplat acestui proroc. Unul dintre ei ia intrebat pe ceilanti ca sa-l lamureasca cu privire la faptul ca el nu poate sa fie convins sa creada ca si al 2-lea proroc a fost tot un proroc al lui D-zeu,deoarece acesta in loc sa-l ajute pe primul,la atras intr-o capcana,care i-a fost fatala. A primit insa un raspuns sec;”Suntem cu toti confuzi”.
  Amindoi proroci au fost proroci adevarati ai lui D-zeu,atita timp cit au ascultat de legile,si poruncile sale.Nu cel de-al 2-lea proroc la amagit pe primul,si nu a facut nici o confuzie primul,intrucit el cunostea foarte bine porunca lui D-zeu,ci el a fost pus la incercare de D-zeu.In Betel locuia acest proroc batrin,si D-zeu nu la folosit pe acesta,ci trimite un altul din Iuda,iar pe acesta il foloseste ca sa-l puna la incercare pe primul.
  In timp ce stateau la masa cuvitul Domnului a vorbit prorocului batrin,iar acesta a spus primului;”Pentruca n-ai ascultat de porunca Domnului……,trupul tau mort nu va intra in mormintul parintilor tai. Daca un proroc se va lasa amagit “EU DOMNUL AM AMAGIT PE PROROCUL ACELA”…..Ezechiel 14,9.
  A fost omorit de un leu, dupa cuvintul Domnului spus prorocului batrin,care nu la mincat,si nici magarului nu ia facut nimic.Cine ar fi avut curajul,si de ce nu sa dus nimeni in afara de prorocul Domnului,ca sa ia trupul mort al prorocului cu leul linga el?
  Oare mai este nevoie sa va spun ca chiar sunteti “in ceata” in multe privinte referitor la intelegerea Bibliei? Si ap.Pavel sustine cea ce a spus pror.Ezechiel,si anume ca;aceia care nu vor sa primeasca adevarul “DUMNEZEU LE TRIMITE O LUCRARE DE RATACIRE CA SA CREADA O MINCIUNA”.IL MINTEA!
  Prorocul 1 nu a facut o confuzie,intrucit el a stiut foarte clar care a fost porunca lui D-zeu,si in loc sa asculte pina la capat de el,a ales sa asculte de prorocul 2.Aveti dreptate,si asa dupa cum sa exprimat unul din cei 5,”sunteti cu toti confuzi”,si ati putut observa ca o asemenea confuzie va duce inevitabil la moarte.
  Nu vreti sa spuneti ca si Adam,si Eva,au facut o confuzie intre “pomul cunostintei binelui si raului,si ceilanti pomi din gradina Eden? Ca sa nu mai traiti in confuzie,va sugerez sa cititi,si sa recititi in 1 Impar.22,1-28,pina veti intelege ca aceia care aleg sa mearga “pe calea cea larga”,D-zeu le trimite o lucrare de confuzie,amagire,minciuna,si ratacire,ca sa fie osinditi.

  Vreti,sau nu vreti sa-l primiti,acesta este adevarul!

  ALFA si OMEGA

 64. 33
 65. Cred ca Marius i-a invitat pe acesti doi filosofi pentru a aduce si cealalta perspectiva. Mai stiu o zicala in care un roman si-a dus comoara in targ pentru a o face de ras. Sa se fi procedat la fel si aici?

  Claudiu

 66. 34
 67. Congratulations on your review …You gave a wonderful explanation, more than that could not.Too bad that some so-called wise men will not accept these facts quite clear and unmistakable.
  By your comment and I understand several things that were unclear in my mind.

  Marius in the future I hope so … it will already O2 is an apostate site.
  keep up the good work.

  gabriela

 68. 35
 69. felicitari pt. emisiune. felicitari in mod special pastorului Butoi.
  persoanelor care se tot contrazic si care de-abia asteapta un subiecct de critica, le-as sugera sa-si faca un site al lor.
  din cauza persoanelor care scriu incorect gramatical si ale caror comentarii sunt greu de descifrat, am inceput sa ma intreb daca e corect cum scriu, in schimb aceste persoane isi expun tot felul de pareri “savante”

  gina

 70. 36
 71. Ma abtin de la comentarii ptr a nu da ocazia unor frati mai mici sa pacatuiasca, dar am o propunere ptr emisiunea prezenta: Domnule Mariu Stanescu va propun sa schimbati titlul emisiunii si sa adaugati un singur cuvant: PIERDUTE.
  Ar suna cam asa: “Pe urmele ratiunii pierdute”… ce parere aveti? Face sens? (vorba unui mare om de cultura ptr care am tot respectul – Cezar Luchian)

  Martin Luther

 72. 37
 73. I read all the comments … it seems that for some God is removed from the equation, by reason of their relatively retarded.
  What,s going on?

  gabriela

 74. 38
 75. Cum se poate vorbi o ora fara a spune nimic?
  Pai… se poate. A se urmari emisiunea si se pot lua lectii in acest sens.
  Marius pune intrebari, dar mai bine nu ar fi pus, pentru ca raspunsurile au fost tot pe langa. Adica nici macar nu s-ar putea numi raspunsuri cata vreme nu s-a raspuns la intrebari, ci discutii pe langa subiect. Si inca sterile.
  Unul abia asteapta sa prinda trenul ego-ului.
  Celalalt, cu aer(e) de mare filozof, abia asteapta sa-i ceara voie primului sa-l intrerupa putzin ca sa… spuna, de fapt, tot ce a spus primul, insa cu alte tonalitati.
  Shi apoi urmeaza confundarea mesei rotunde cu amvonul mult iubit…

  Mariuse: daca mai ai astfel de invitati, nu cred ca ai sa mai ajungi la o cifra jubiliara (225, 250…), decat numai daca putzinii spectatori ce vor ramane vor pompa din greu fonduri. Sau daca pana la urma gasiti modalitatea de a va autofinanta.

  GLADIATORUL

 76. 39
 77. Salut Daniele!emisiunea nu mi se pare prea grozava dar in ….. numai bine

  !!!

 78. 40
 79. emi007

  Ai adus atatea dovezi de ne-ai coplesit si chiar nu mai avem ce sa mai spunem,esti un geniu.Nu cred ca ar avea rost sa mai spun ceva la asemenea argumente.Doar vreau sa stii ca ti-ai raspuns singur la intrebarea de la finalul documentarului fara sa-ti dai seama.Adica in aceste referate ai demonstrat ca esti chior,dupa care te-ai intrebat retoric de ce te numeste Isus chior.Cum vrei sa-i numeasca Isus pe chiorii care au adevarul suprem al bibliei si totusi umbla cu “lanterne radiometrice” prin cimitire dupa oase de maimuta?

  Unde bagam oasele acestor umanoizi primitivi? Se descopera din ce in ce mai multe schelete pe care un stim pe unde saii bagam , pt ca in ca in creatie un intra.Pastorii toti spuneti ca inainte de potop nu a existat iarna, pai, exista pomi fosilizati cu mii ce inele. Ce facem si cu astia?

  Pai unde vrei tu sa bagam oasele acestor oameni dupa ce le-au fost profanate mormintele decat intr-un cimitir?Ce vrei sa facem zahar pudra cu ele?Pai daca in creatie nu intra nu e destul de clar ca nu sunt de acolo.Si ce nevoie avem sa le bagam altundeva decat acolo unde deja sunt bagate.

  Acuma cu iarna si cu inelele copacilor ne-ai dat pe spate.Pai mai intai le numaram inelele ca sa stim cati ani aveau dupa care ii taiem repede si ii bagam in soba,ca nu cumva sa ne prinda ocolul silvic fara bon pe ei.Adica ce vrei sa spui ca le-au inghetat inelele la copaci in era glaciara si asa au reusit sa se pastreze in forma?

  Din vasta ta cunostinta ai ideie cate mii de mii si iarasi mii de inele are cel mai bosorog copac care a reusit sa se tina fosilizat pentru ca tot chiorul sa-l vada?

  Un strain

 80. 41
 81. alfa si omega 32

  tio tu chiar crezi ca d-zeu vrea sa te amageasca, nu are nimic de facut decat sa nascoceasca, tot felul de chitibusuri numai de el stiute si aplicate la stimati frati si iubitele surori ca sa te amgeasca?
  daca crezi asa ceva nu esti departe de al vedea pt d-zeu in orice lucrare rea de pe aceasta planeta.
  cred ca aici gresesti, si mai ales sa generalizezi cu un exemplu toate situatiile.
  crezi ca e o lucrare de ratacire trimeasa de isus, atunci cand bohr a explicat legile fizicii cuantice, iar savanti au crezut si crestinatatea la anatemizat?
  asa vezi tu lucrurile?
  daca d-zeu a lasat niste legi pt planeta asta si altele pt univers si daca facem o analiza logica si ajungem la niste raspunsuri care ne surprin e o lucrare de ratacire de la isus, care culmea mai moare si pt tine iertandu-ti pacatele?
  eu cel putin ma indoiesc.

  emi007

 82. 42
 83. un strain ( first monkey)

  adevarul e ca numele ales de tine ti se potriveste ca o manusa.
  esti strain in toate lucrurile.
  e greu sa recunosti ca nu avem raspunsuri la intrebarile ridicate de ratiune. e cumva umilitor sa recunosti un adevar?
  nu crezi ca e o actiune ipocrita sa spui ca totul e o minciuna pornita de la stinta ca vrea sa-l excluda pe isus, atunci cand vrei sa-l aperi pe d-zeu negand realitatea?
  ai putea sa ne explici si noua celor care au intrebari cu privire la realitatea emisiuni, ce mesaj de valoare au trasmis aceste somitati?
  poate om fi chiori, si surzi, si ingamfati, mai stii.
  in lumea asta adventista, daca nu esti adventist esti impotriva lui isus.
  ce erroare …….

  emi007

 84. 43
 85. acronimus

  Ratiunea a intervenit numai in a justifica lipsa unei ratiuni. Credinta trebuie sa fie bazata si pe ratiune , nu trebuie inclusa in ea

  Daca esti amabil,ai putea sa ne spui cumva pe baza ratiuni cui ar trebui sa ne bazam,pe baza ratiuni tale,a lui edi sau a lui nietzsche?

  Ai ideie daca in biblie ar exista indrumari sau reguli dupa care ar trebui sa ne folosim ratiunea?Sau exista in ea exemplu de urmat in aceasta privinta?Ori ratiunea asta ar trebui lasata libera si nestingherita sa umble pe coclauri dupa cum ii trazneste ei?

  Un strain

 86. 44
 87. Stimate Gladiator, se pare ca ti-a iesit roata de la caruta si ai ramas pe sine si nu ai decat o manuta de cuvinte ascunsa prin colturile minti si le folosesti tot pe acelea. Ca de exemplu ca s-a vorbit o ora si nu s-a spus nimic. Ai spus-o si in emisiunea cealalta ; se pare ca ai ramas cuplat si invarti placa ruginita din mintea ta continu. Nu crezi ca pt ceilalti zgariie pe creier. Macar descopera altfel de formulare ca sa nu se inteleaga ca esti retard.

  Ioanide

 88. 45
 89. Cred ca a venit timpul sa luam singuri Biblia in mina ,sa citim singuri ,fara ajutorul nimanui si Domnul singur ne va conduce ….

  lora

 90. 46
 91. Felicitari Marius, felicitari invitatilor tai! Interesant subiectul si frumos elaborat! DOMNUL SA BINECUVINTEZE ACEASTA EMISIUNE si sa reverse Duhul Sau peste invitatii ei!
  Insa, cu mare strangere de inima (pana la indignare) vad cum unele persoane care posteaza pe acest site uita de masura decentei, si cu mai mare parere de rau vad cum sunt atat de putin dispuse sa cuprinda adevaruri atat de simple, dar care in cumva intra in contradictie cu propriile opinii…Unele atitudini nu mai tin doar de lipsa decentei sau de diferenta de opinii, ci pur si simplu de o anumita patologie, deaceea de multe ori simt impulsul unei riposte punand sub lupa unui diagnostic atitudini de genul asta. Insa un simt al eticii (care nu tine doar de cea profesionala), ma face sa ma razgandesc de fiecare data cand ma lupt cu asemenea ganduri, crezand in harul Domnului si sperand in schimbarea omului.

  P.S Nu am vrut sa deranjez, doar sa atentionez…poate cineva isi va face o oarece introspectie, iar data viitoare va gasi cuvinte mai potrivite cu care sa isi prezinte opiniile ( ca ele exista; trebuie doar mai multa atentie si mai putina pretentie)…

  Alina Nedelcu

 92. 47
 93. un strain (first monkey) 40

  domnu pastor dumneata chiar ti-ai citit un pic raspunsul? cu asemenea raspunsuri vii aici pe site? ma doare sincer sufletul pt acele persoane pe care le ai in grija. la un asemenea limbaj, denota cate incultura sta sub titlul de pastor pe care il porti.
  am ridicat cateva intrebari pe care mediile stintifice incearca sa dea un raspuns care sa ajute oameni sa-l inteleaga pe d-zeu si tu iti bati joc de ei pur si simplu.
  citez :
  Pai unde vrei tu sa bagam oasele acestor oameni dupa ce le-au fost profanate mormintele decat intr-un cimitir?Ce vrei sa facem zahar pudra cu ele?Pai daca in creatie nu intra nu e destul de clar ca nu sunt de acolo.Si ce nevoie avem sa le bagam altundeva decat acolo unde deja sunt bagate.

  Acuma cu iarna si cu inelele copacilor ne-ai dat pe spate.Pai mai intai le numaram inelele ca sa stim cati ani aveau dupa care ii taiem repede si ii bagam in soba,ca nu cumva sa ne prinda ocolul silvic fara bon pe ei.Adica ce vrei sa spui ca le-au inghetat inelele la copaci in era glaciara si asa au reusit sa se pastreze in forma?”””

  tu judeci un pic? asa ai raspunde unui om care incearca sa afle un raspuns?
  nici nu ma mira daca asa ai face. asta demonstreaza ce iq ai si in ce esti in stare sa faci.
  daca uarsti asa de mult stinta, arunca si toate lucrurile produse de stinta, ca telefon, microunda, avion si mai stiu eu ce ca toate la vremea lor de proiec au fost linsate public de biserica.
  sau intri si tu in plasa arabilor care uras vestul dar iubesc produsele si le declara un jidah ideilor de mama mama.
  mai citeste si fii cumpatat domnu pastor.

  emi007

 94. 48
 95. Nicu Butoi
  Nicule englezul despre care vorbeai este Hawking nu Dawkins; iata ce spunea Stephan Hawking inainte de A CADEA DIN CARUT (tare ideea)

  ’’ Începutul timpului este ceva care trebuie s? fie impus de o fiin?? din afara universului; nu exist? necesitate fizic? pentru un început. Se poate imagina c? Dumnezeu a creat universul pur ?i simplu în orice moment din trecut. Pe de alt? parte, dac? universul este în expansiune, pot exista motive fizice pentru care a trebuit s? fie un început. Se mai poate imagina c? Dumnezeu a creat universul în momentul Big Bangului sau chiar dup? aceea, în a?a fel încît s? arate ca ?i când ar fi existat Big Bang.” Stephen Hawking: Scurta istorie a timpului pag. 23

  Dupa ce a cazut din carut acelasi om, sifonat de faptul ca tehnologia nu-l mai suporta a strigat :

  ’’Universul a luat nastere datorita actiunii spontane si inevitabile a legilor fizicii, iar Divinitatea nu a avut niciun rol in acest proces de creatie’’ The Guardian 2 sept. 2010
  Si fiindca veni vorba de Dawkins iata ce recunoaste omul, insa de data asta in depline facultati mintale :
  ’’Nu putem spera la mai mult decat speculatii atunci cand evenimentele la care ne referim au avut loc acum patru miliarde de ani, intr-o lume care trebuie sa fi fost radical diferita de cea pe care o cunoastem azi.” Richard Dawkins: Ceasornicarul Orb pag.183
  – “Aceasta e literatur? ?tiin?ifico-fantastic? ?i este, probabil, o exagerare. Nu conteaz?. Mult mai important acum este c? teoria lui Cairn-Smith ?i toate celelalte teorii asupra originii vie?ii v-ar p?rea exagerate ?i greu de crezut.” Considera?i teoria argilei a lui Cairn-Smith ?i teoria mai ortodox? a supei primordiale organice din cale-afar? de improbabile? Vi se pare c? e nevoie de un miracol pentru a face ca atomii care se agit? haotic s? se reuneasc? într-o molecul? autoreplicant?? Ei bine, uneori ?i mie mi se pare la fel.” Richard Dawkins: Ceasornicarul Orb pag.197

  Daniel Safciu

 96. 49
 97. Scuze ca al doilea citat al lui Daxkins nu l-am modificat sa fie fara diacritice iata-l:

  – “Aceasta e literatura stiintifico-fantastica si este, probabil, o exagerare. Nu conteaza. Mult mai important acum este c? teoria lui Cairn-Smith si toate celelalte teorii asupra originii vietii v-ar p?rea exagerate si greu de crezut. Considerati teoria argilei a lui Cairn-Smith si teoria mai ortodoxa a supei primordiale organice din cale-afara de improbabile? Vi se pare ca e nevoie de un miracol pentru a face ca atomii care se agita haotic sa se reuneasca intr-o molecul? autoreplicanta? Ei bine, uneori si mie mi se pare la fel.” Richard Dawkins: Ceasornicarul Orb pag.197

  Daniel Safciu

 98. 50
 99. erata la 46 Dawkins nu Daxkins

  Daniel Safciu

 100. 51
 101. Marius Stanescu
  Scuza-mi intrebarea, dar cum faci ca citind Geneza sa ajungi la concluzia ca pamantul este plat ?
  O seara si o dimineata ? Faptul ca soarele luna si stelele au fost facute in ziua a patra ? Imi place sa cred ca ai facut afirmatiile doar ca sa provoci interlocutorii !

  Daniel Safciu

 102. 52
 103. Nicu Butoi :
  ’’Religia devine stiinta si stiinta devine religie’’
  Un adevar pe care unii nu vor sa il inteleaga, Iata cateva dovezi ca :
  Stiinta A DEVENIT Religie :

  1 – „Popularitatea teoriilor pare sa depinda mai curand de personalitatea celor care le sustin decat de dovezile reale.” Simon Singh: Big-Bang pag. 177 ed L. Romana

  2 – “In prezent nu este inca posibil sa se accepte cu certitudine un anume model din cele propuse, ci doar sa fie tolerate unul sau altul, dupa felul cum raspund observatiilor. Cecil Folescu: Ce este universul pag. 26

  3 – “A fost nevoie de un mare salt al imaginatiei, infaptuit de Darwin ?i Wallace, pentru a vedea ca, in ciuda oricarei intuitii, exista o alt? cale prin care “proiectul” complex ia nastere din simplitatea primordiala’’ Richard Dawkins :Ceasornicarul orb pag.11
  (a se citi :in ciuda oricarei intuitii = in ciuda oricarei ratiuni)

  4 – „ Provocarea de a elucida pe deplin modul in care atomii s-au combinat — pe Pamant, si poate si pe alte planete — pentru a forma fiinte vii, suficient de complicate incat sa mediteze asupra originii lor, ne sperie mai mult decat orice altceva tinand de cosmologie.“ Martin Rees: Doar sase numere pag 32

  5 – „In stiintele naturii, si mai ales in fizica, lucrurile stau altfel. Acolo, urmarirea drumului prestabilit – al carui tel, acum 20 de ani, trebuia sa fie intelegerea anumitor fenomene electromagnetice – a condus la probleme ce pun sub semnul intrebarii pozitii filosofice fundamentale, cum sunt structura spatiului si a timpului, sau valabilitatea legii cauzale.” Werner Heisenberg :Partea si intregul pag 32
  Nota Daniel Safciu: a se observa ca Heisenberg se refera la stiinta cand zice ’’pozitii filozofice fundamentale’’ mai precis la concepte din fizica : spatiu, timp….

  6 – “O teorie este doar un model al universului sau o parte restransa a sa, si un set de reguli care leaga marimile din model de observatiile pe care le facem. Ea exista doar in mintile noastre si nu are alta realitate (oricare ar putea fi).’’ Stephen Hawking: Scurta istorie a timpului pag23

  7 – “Orice teorie fizica este intotdeauna temporara, in sensul ca este doar o ipoteza: niciodata nu poti s-o dovede?ti. Indiferent de cat de multe ori rezultatele experimentelor concorda cu o teorie, niciodata nu poti fi sigur ca data viitoare rezultatul nu va contrazice teoria.’’ Stephen Hawking: Scurta istorie a timpului pag24

  8 – “Teoria generala a relativitatii descrie forta de gravitatie si structura la scara mare a universului, adica structura pe scara de la numai citiva kilometri la milioane de milioane de milioane de milioane (unu cu dou?zeci si patru de zerouri dup? el) de kilometri, dimensiunea universului observabil. Pe de alta parte, mecanica cuantica trateaza fenomene la scara extrem de mica, cum ar fi o milionime dintr-o milionime de centimetru. Totusi, din nefericire, se stie ca aceste teorii nu sunt compatibile una cu alta — ele nu pot fi ambele corecte.” Stephen Hawking: Scurta istorie a timpului pag. 28

  9 – „… atomii sunt atrasi gravitational, asa incat in natura nu apare vreo problema de compatibilitate intre gravitatie si mecanica cuantica.Pentru noi insa e o problema, deoarece in modul nostru de gandire exista cel pu?in o ipotez? gresita, daca nu mai multe.” Lee Smolin –Spatiu, Timp, Univers pag 15

  10 – „In realitate, noi nu prea intelegem EDC (electrodinamica cuantica). Cunoastem principiile fundamentale ale teoriei si putem deduce din ele ecuatiile de baza care definesc teoria. Totusi, nu putem de fapt sa rezolvam aceste ecuatii, sau macar sa dovedim ca ele sunt consistente din punct de vedere matematic. Ca totul sa aiba sens, recurgem la un fel de subterfugiu. Facem cateva presupuneri despre natura solutiilor – care dupa mai mult de 50 de ani, sunt inca nedemonstrate – iar aceasta ne conduce la un procedeu de calcul aproximativ a ceea ce se intampla la interactiunea fotonilor cu electronii. Procedeul se nume?te teoria perturbatiilor.” Lee Smolin –Spatiu, Timp, Univers pag 182

  Si iata cum Stiinta A DEVENIT RELIGIE, problema este ca nu are nici frane…

  Daniel Safciu

 104. 53
 105. emi007http://www.spiritual.go.ro/codul%20bibliei/codul_bibliei.htm as vrea sa stiu parerea ta merci.

  anonim

 106. 54
 107. emi007

  Tio,si eu cred ca gresesti,fiindca nu ai inteles nimic din tot ce am spus eu.Cred ca M.S. ar fi trebuit sa intituleze aceasta emisiune,asa cum a spus un comentator “pe urmele ratiuni pierdute”,si atunci cred ca ai fi inteles mai mult.
  Uni ca tine,si nu sunt putini,daca ati putea l-ati desfinta pe D-zeu ca creator,ca atotstiutor,ca atotintelept,etc…cautind sa-i demonstrati atit lui, cit si oamenilor,ca creatiunea lui D-zeu ,si toate legile Universului se pot demonstra(teoretic ,si nu practic)prin Teoria evolutiei,Teoria Big-Bangului,legile fizici cuantice,etc…inventate,si explicate de mai multi filozofi,si oameni de stiinta.Numai ca tu,si multi alti ca tine nu vreti sa intelegeti ca “v-ati pierdut ratiunea” cautind sa explicati,si sa demonstrati ceea ce D-zeu a limitat inteligentei,si intelepciuni omenesti de a intelege,de a explica ,si cu atit mai putin de a transpune in practica. Sunt de acord cu inventi,si descoperiri ale oamenilor de stiinta in lucruri care sunt benefice omenirii,dar a te hazarda ca nu esti cu nimic mai inferior lui D-zeu,este clar ca aceasta este o lucrare de ratacire.In unele cazuri D-zeu actioneaza direct(vezi Turnu Babel),iar de cele mai multe ori ,aceia care au apucat pe aceasta cale,sunt lasati pe mina lui Satana,ca sa creada minciunile inventate de el.
  Asculta tio,daca chiar sunt asa de destepti savanti,filozofi ,si toti inventatori acestei lumi,de ce nu au creat un univers separat de al lui D-zeu cu oameni care traiesc vesnic,dupa legile ,si poruncile lor? Crezi ca nu ar face asa ceva daca ar putea? Si daca nu pot sa faca ,de ce nu vreti sa intelegeti,si sa va vedeti nimicnicia voastra,si sa recunoasteti ca D-zeu a pus anumite hotare ,si limite intelepciuni,si stiintei noastre omenesti peste care nu se poate trece,oricit ne-am stradui noi,si oricite eforturi ar face savanti,filozofi,etc…?
  D-zeu cunoaste toate intentile oamenilor,si ale lui Satana care sunt indreptate impotriva sa de al desconsidera,de al submina,de al detrona,si ii lasa ca sa-si construiasca acel “turn babel” cu ajutorul caruia sa ajunga pina la el,dar fara el,si cind el considera ca au ajuns suficient de sus ,ii va trinti in pulberea pamintului cu cea mai mare viteza.
  Nu legile Universului care au fost puse de Creatorul cerului,si al pamintului sunt o lucrare de ratacire,ci lucrarea oamenilor care si-au pierdut ratiunea cautind sa demonstreze ca pot sa fie ca D-zeu.Nimic mai fals ,si neadevarat,aceasta fiind o lucrare de ratacire inventata de Satana,si pusa in aplicare de oameni lui.
  Daca nu poti sa faci practic ceace a facut,si face D-zeu,(sa creezi,sa iviezi mortii,sa vindeci boli,sa spui un singur cuvint si totu sa dispara,sau sa apara,etc…..)atunci nu te-ai intrebat cine sunt acesti filozofi,savanti etc..care nu pot face nici un fir de par? Sunt inca atitea intrebari care as putea sa ti le pun,si la care nu ai pute ca sa dai nici un raspuns nici tu,si nici toata filozofia oamenilor de stiinta.
  De acea tio,ar trebui sa-ti pui mina la gura ,si sa zici ca Iov; “Da, am vorbit fara sa le inteleg,de minuni,si lucruri care sunt mai presus de intelepciunea omeneasca, pe care nu le pricep,si pe care numai D-zeu le poate face.

  ALFA si OMEGA

 108. 55
 109. alfa si omega 54

  cred ca nu m-am facut inteles sau nu ai citit cu atentie mesajul pe care ti-am scris mai sus. daca ai fii citit si celelalte mesaje ale mele ai fii vazut ca eu nu sint adeptul evolutie, nu vreau sa-l desfiintez pe d-zeu, sau altceva ce crezi tu.
  ce cred eu este sa fim ceva umili , sa recunoastem ca se ridica intrebari la care nu avem raspuns, si daca o anumita logica din anumite legi ne conduc la un rezultant care il exclude pe d-zeu( partial, pina la o alta rectificare) ai dreptul sa o faci si cred ca d-zeu nu se supara deloc.
  si stii de ce pt ca tu cu datele pe care le ai la momentul respectiv , par sa indice ca contravin bunului simt, si este adevarat, pt ca noi cunoastem finalitatea cercetarilor( ca un adevar absolut in d-zeu), dar ce cred eu ca cere d-zeu unui om de stinta este ca el sa mearga pe aceasi linie a descoperiri, si conform etici pe care a espus-o mai inainte ( cand a facut afirmatia ca nu poti crede in d-zeu dupa datele pe care le avem la timpul t1) la timpul t1, acum cand ajunge la timpul t2, sa fie la fel de moral si sa afirme ca exsta d-zeu conform datelor pe care le are la timpul cand d-zeu le va descoperi si lor adevarul.
  nu stiu daca m-am facut sigur inteles cu acesta explicatie.
  sint de acord ca d-zeu a pus niste bariere, dar noi cum nu le stim unde sint si in ce domenii, mi se pare hazardat si de prost gust ca atunci cand se vine cu o descoperire noua despre univers sau orice alt domeniu, sa-l antemizam, si sa spunem lucruri murdare ca nu se incadreaza gandiri noastre de sablon.
  sa stii ca nu toti savanti au pe inima lucrarea de nimicire a lui d-zeu, dar tampoco pot afirma ca nu sint si ceilalti din extrema cealalta, care se dedica sa faca tot ce le sta in putinta sa discrediteze crestinismul,( care cred eu, din cauza mandriei de care da dovada).
  am o intrebare: ce ne vom face atunci cand astia cu farajul pe marte vor ajunge sa ajunga la 600 sau cati metri mai sint sint pina sa dea de apa, si vor descoperi pe acolo eu stiu ce durerea mea de vietati?
  ma va impiedica acest lucru sa nu mai cred in isus, nicidecum.
  mai mult voi crede, dar atunci trebuie sa-mi schimb parerea pe care am avut-o pina atunci.
  adevarul e ca trebuie sa luam niste cursuri de toleranta crestina, sa practicam dreptul de libertate si sa avem un pic de umilinta ca nu strica la nimeni.

  emi007

 110. 56
 111. nota 10 gura pacatosului adevar graieste .
  Daca in lume sint mai multi satanisti decit credinciosi acelas lucru se intimpla si pe acest forum

  nic

 112. 57
 113. Gladiatorul

  Mariuse: daca mai ai astfel de invitati, nu cred ca ai sa mai ajungi la o cifra jubiliara (225, 250…), decat numai daca putzinii spectatori ce vor ramane vor pompa din greu fonduri. Sau daca pana la urma gasiti modalitatea de a va autofinanta.

  Mariuse,daca o sa ai (si) asemenea invitati ,cred ca o sa ajungi la cifra jubiliara 300,doar asa vor pompa fonduri cei mai multi.Doar asa Dumnezeu va gasi modalitatea de a va autofinanta. Asa sa va ajute Dumnezeu!!!

  Un strain

 114. 58
 115. emi007 #42

  Nu ai ghicit nici de data asta.Dar am sa te lamuresc cum e si cu pseudonimele astea ptr ca observ ca tare va mai legati ca chioru de gard de ele tu si prieteni tai.

  First Monkey-Asa cum numele spune,a fost primul maimutoi(hominid sau umanoid cum ii numesti tu) virtual care incerca sa-i explice domnului tau profesor de la catedra precara ca a luat-o pe ulei.S-a “nascut” prin procedeul geologic de deshumare pe 30 iunie 2010 la emisiunea cu nr:184 la etajul 250 in sectia care se numea: Evolutionismul intre stiinta si logica(cu precizarea ca titlul nu are nimic de-a face cu stiinta si logica,e doar asa la intamplare sau provocativ).Deshumarea sa a fost provocata de nevoia urgenta a regnului animal de a se apara in fata acuzatiilor aduse acestuia,adica era nevoie ca un primat sa vina din mormant si sa apere cauza primatelor.Scopul nu a fost altul decat de a exprima nemultumirea primatelor pentru logica si stiinta deplorabila cu care a fost si este tratata tema.Dar cum mari filozofi erau atat de fascinati de reactiile radioactive din eprubete si de zerourile care ieseau ca spuma din acestea,prezenta unui martor ocular nici macar nu a fost luata in seama.Asa ca nu de mult am procedat la inhumarea ramasitelor animalului,consternat fiind de realiatea intamplarilor si de problemele oculare ale “oamenilor de stiinta” care au provocat deshumarea individului cu nume -alias- First Monkey.Dupa serviciile de inmormantare sa procedat la depunerea osemintelor fosilizate in tarana pamantului de unde au fost scoase contra vointei decedatului. Sa-i fie tarana usoara!!!

  Un strain-Asta pentru ca sunt strain de ratiunea chiorilor care il cauta pe Dumnezeu cu eprubeta si cu datarea radiometrica,si care vor sa ne schimbam credinta care au avut-o Avraam,Isaac si Iacov in credinta care au avut-o Darwin,Nietzsche si Aristotel.

  esti strain in toate lucrurile

  Da ,sunt strain de toate lucrurile din logica nebunilor care au facut din Dumnezeu obiectul ratiuni lor desarte.

  Acum e datoria ta sa ne explici cum ti se potriveste numele tau de agent ca o manusa.Al cui agent esti?Cine este bosul care te invata sa ne sabotezi?Sau pseudonimul vine de la noua organizatie fara merit de lucru “Edi trage teapa si cei sapte pitici”?

  Un strain

 116. 59
 117. pt dl 007 EMIL
  probabil ca te mai numesti si Bena si esti extra frustrat nu pt calitatea emisiunilor sau a invitatilor ci mai degraba ca n biserica penticostala nu exista nici macar acest gen de somitati.si in alta dezordine de idei nu s de unde concluzia ta ca cine nu i azs nu poate fii langa isus sau nu poate fii mantuit?si nu m as lua de tine dar faci ‘curent’ pe acci de ceva timp si postezi comentarii care iti lasa descoperita totala incompetenta la dialog,comunicare,sau a prezenta o idee coerenta ,ai impresia ca ai o capacitate superioara de a modera o emisiune sau de a fii in locul invitatilor sa dai raspunsuri complete,coerente ,? daca da te asteptam intr una din aceste ipostaze eu unul abia astept.mai jos in alt mesaj amintesti ca putina umilinta nu stica la nimeni,dovedeste macar minilul asta de intelepciune si include te intre acele persoane.
  P.S: cunosc penticostalii,doctrina,oamenimai bine decat cunosti tu probabil azs asa ca nu mai ta grabii tu sa avansezi idei ca nu s ce cred adventistii ca s doar presupuneri.mai tempereaza te putinel apoi vom mai discuta ,promit

  luly

 118. 60
 119. un strain 43

  De ce amintesti de Edi ?Este singurul care a avut curajul sa-si puna in public
  intrebari la care nici un prea-pocait nu indraznea sa le rosteasca din cauza dogmei !

  Coclaurile de care amintesti sunt si in Biblie . Depinde pe care din ele vrei sa mergi .Exemple sunt destule insa ratiunea le explica , iar ratiunea unora consta in a argumenta cu orice pret ideile deja inradacinate si la care nu pot renunta chiar daca ar vrea , din cauza indoctrinarii sistemului impus de gandire cu care se si identifica.

  acronimus

 120. 61
 121. luly 59
  jejejeje
  m-ai facut sa rad cu lacrimi tio. nu sint penticostal, si nu sufar din cauza somitatilor.
  sufar sa vad oameni care au credinta si in loc sa fie rationali, se avanta cu credinta asta de care fac mare caz, incat daca ar avea o katana de samurai , salata japonaze m-ar face.
  nu vad nici un fel de toleranta, nici pic de compasiune, si de iubire nu mai vorbesc.
  asa ca daca tot cercetezi , eu nu ma ascund, si ai putea sa intri in bazele de date de ip si sa ma gasesti pe acolo.
  mult succes

  emi007

 122. 62
 123. un strain( first monkey)

  tio nu sint nici un agent, as fii vrut eu, dar se pare ca adv nu acepta sa fii rob la doi stapani. asa ca ratiunea adv mi-a soptit prin duhul ca ar fii mai bine sa am niste aripi mai tarziu, decat sa ma prajesc la foc continuu mai tarziu.
  eu am mai scris , dar vad ca citesti putin si uiti extrem de repede( nu ti-ar strica niste lecitina, pe baza de soia binenteles) nu sint adeptul lui edy 100%, si el are dupa parerea mea (care nu e cea mai corecta, nici un adevar absolut, ca ai domnilor adusi in studiou) unele chesti care nu le gasesc nici logice nici corecte.
  dar e o zicala, ca frica pazeste bostanul, multi cred ca oricine care nu e de acord cu somitatile adv, sint adeptii si agentii lui edy( vezii ca eu sint un 007 cu gandire binara, si pina la agentul 000,00,0 mai am multa cale si multa propaganda de facut )
  nu raspunzi deloc si nu esti deloc atent la ce am explicat la postul 54, pt ca tu esti strain de a face o analiza logica obiectiva, ci esti se pare calauzit de duhul, dar sigur cel ala adevarului nu este.
  nu ti-ar strica un pic daca ti-ai face abonament la o biblioteca, si terog eu nu mai forta si face propaganda in biserica pt viata si sanatate.
  ok
  stiu ca ti-e greu sa recunosti adevarul.
  cine ma cauta ma poate gasi, si eu nu ma ascund cum multi cred. daca stii un pic de info poti scoate toate fotografiile pe care le-am publicat cu mine si familia mea.
  adios

  emi007

 124. 63
 125. Imi este din ce in ce mai greu sa citesc comentariile de pe acest site. Nu gasesc in ele decât obraznicie, vulgaritate, judecata umilitoare, lipsa de respect pentru niste frati care isi dau toata silinta sa ne aduca nitica lumina….Nu intâlnesc decât savanti, oameni pregatiti in ale stiintei pâna in maduva oaselor, care stiu totul, judeca totul fara sa-si dea seama bietii de ei ca sunt goi, orbi si nu stiu incotro merg, sau au uitat. Ba va mai si descoperiti unii pe altii din ce congregatie faceti parte si daca tot s-a ivit ocazia, o innoroiti si pe aceea. Ce trist!!! Eu nu fac parte din cultul adventist, dar ma consider un copil al lui Dumnezeu fara nicio pretentie, prin har. De ce oare va sfâsiati si va muscati atât de mult, va asteptati pur si simplu la cotitura sa va dati in cap, oare asa ati invatat de la Stapânul vostru? Degeaba aveti atâtea cunostiinte, vedeti, daca mai puteti, unde v-ati pierdut bunul simt si nu vorbesc de cel al crestinului, ci de cel popular, pe care il gasesti la oamenii care nu-l recunosc pe Dumnezeu? Ati devenit rusinea lumii, nicidecum lumini care sa biruie intunericul. Puneti-va in locul unui necredincios care va citeste comentariile unde va improscati cu noroi pastorii. Lasilor, ceea ce n-ati putut face când ii aveati in fata, o faceti acum pe forum, rusinos. Ma opresc aici, cred ca v-am acordat mult mai mult decât se cuvenea si…. nu va obositi sa raspundeti in vreun fel, va pierdeti timpul vostru atât pretios cu studiile inalte cu care va indeletniciti. Promit ca de-acum innainte sa ma uit cine a postat si daca dau de aceleasi nume trec nu cu superioritate, ci cu greata la altceva.
  Daca se poate lua in considerare,
  imi cer iertare realizatorilor emisiunii in locul tuturor care folosesc situl murdarindu-l.

  Gabriela

 126. 64
 127. Daniel Safciu

  “”Dar Beni draga acuzatia aceasta ’’ca unii vor apuca timpul sfarsitului (si ei sunt morti acum)’’ o putem aplica fara probleme la o profetie facuta de Isus:
  ’’Isus i-a raspuns: “Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dup? Mine!”Din pricina aceasta, a iesit zvonul printre frati ca ucenicul acela nu va muri deloc. Insa Isus nu zisese lui Petru ca nu va muri deloc, ci: “Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie?” Ioan 21:22 ,23

  S i daca luam in considerare ca Isus i-a ”pacalit” pe ucenici atunci discutia noastra trebuie sa intre in alte sfere…
  Cu drag Daniel””

  Daniele sint din nou in Atlanta si imi pare bine ca inca vrei sa continuam conversatia inceputa saptamana trecuta.

  Eu propun si cred ca esti si tu de acord sa analizam doar cate o singura “problema” fara sa aglomeram discutia cu alte subiecte.

  Eu incerc sa raspund la una din obiectiunile tale.
  1–vedenia Ellenei in care ea a pretins ca Domnul ia aratat ca unii participanti la aceea conferinta nu vor muri ci vor fi in viata sa treaca prin plagile apocalipsei.

  Pentru mine este clar –toti acei oamneni au murit -deci a fost o profetie falsa.

  Ce este interesant in argulentatia ta este faptul ca ,admiti eroarea Elenei si vi sa o justifici prin faptul ca si Isus a facut profetie falsa ,.
  Tu chiar crezi ca Isus a dat un timp precis referitor la anumite evenimente si aceea profetie nu sa implinit asa cum a zis el .??

  Da-mi te rog numai doua exemple ,in care Isus a prezis un anumit lucru intr-un anumit timp ,si cand a sosit acel timp faptul profetit de el nu sa implinit.

  Intrebarea mea este daca acei oameni despre care spunea Ellena ca vor trece prin plagile apocalipsei mai sint in viata sau mai traiesc ??
  Daca crezi ca toti sint morti ,cum vezi tu ca Ellena a facut o profetie adevarata ??
  Vorbeste te rog clar si nu sari sa-l acuzi pe Isus ca si el a prezis lucruri intr-un anumit timp si timpul prezis de el a trecut ,iar evenimentul nu sa implinit.

  Biblia spune ca unul din testele pentru un profet adevarat este IMPLINIREA la timpul prezis a evenimentului prezis.
  Ai curajul si recunoaste ceea ce este simplu de vazut –Ellena a dat-o in bara cu aceea profetie.
  Hai sa clarificam aceasta profetie si dupa aceea mergem mai departe.
  Cu drag
  Beni
  .

  Beni Plesa

 128. 65
 129. Strainul

  Stainul

  “”Uite eu chiar nu m-am gandit.Dar tu cum ai ajuns de te-ai gandit?Inspiratie?¿?

  Oare nu cumva se refera la marturia proorocilor?Eu cred ca da si mai cred ca tocmai de asta te deranjeaza asa de mult profetii.”

  Srainule ,imi place de tine ,insa metoda prin care tu ajungi sa tragi concluzii eu cred ca este foarte subreda si te duce “pe aratura”.
  Ma bucur ca nu ai timp de “ping pong” teologic ,deoarece mie chiar nu-mi place discutia sarind de la un subiect la altul si neclarifican nimica.

  Hai sa stam la ideia ridicata de tine din Isaia–”la lege si la marturie”.
  Teoretic raspunsul tau ar putea face sens insa istoric si in contextul in care Iasaia a facut aceea declaratie este neconceput ca Isaia sa se fi gandit la profetii vechi testamentari care majoritatea dintre ei inca nici nu se nascusera.
  EX’–
  1–Isaia a vorbit prin anii 700 inainte de christos
  2–Daniel –540 BC
  3–Obadia ,580 BC
  4-Habacic ,,600 BC
  5–MICA 690 BC

  Profetul contemporan cu Isaia era Amos.
  Asa ca ideia ta ,ca “marturia ” inseamna scrierile profetilor care inca nici nu se nascusera este complect in afara contextului.

  Isaia nu putea sa faca scrierile profetilor care inca nici nu se nascusera ,-un TEST de verificare a credintei “adevarate”.
  Studiaza despre folosirea cuvintului “marturie” in scrierile lui Moise si vei vedea ca acest termen MARTURIE se referea la cele 10 porunci.
  Doar citeva exemple
  1–chivotul cu cele zece porunci este numit chivotul MARTURIEI.
  2–Tablele cu cele 10 porunci sint numite tablele -MARTURIEI.
  Tu care esti un invatator al legii –nu sti-ai aceste lucruri ??
  Sfatul meu prietenesc este ca atunci cand debitezi idei ,asigurate ca sti despre ce vorbesti.
  Faptul ca sari de la isaia la apocalipsa nu denota ca sti despre ce vorbesti.
  As vrea sa stiu cum justifici istoric afirmatia ta despre Isaia ??
  In lumina istoriei si a informatiei pe care ti-am prezentat-o ,mai poti crede ca Marturia din Isaia se refera la profeti care inca nici nu sau nascut ??
  Cind ai timp raspunde-mi ,si fara “ping pong” teologic.
  Cu drag
  Beni

  Beni Plesa

 130. 66
 131. Gabriela,
  Subscriu…

  Si uite asa
  iubitii mei frati care le-au plesnit creierul de atata “intelepciune” au luminat-o pe Gabriela in tot adevarul.
  Poate ca acum cineva o sa va ridice un “post-mortem ” pt.toata isprava voastra incantatoare.
  Good job.

  gabriela

 132. 67
 133. emil 00
  dragule eu nu pricep de unde deduci tu ca s cautator de identitati pe aici,eu spuneam altceva.nu ma intereseaza chiar deloc cine esti,la urma de tot oricine e binevenit aici,doar ca dumneata esti suparat pe ceva anume sau pe cineva si nu stii cum sa aduci asta la cunostinta publicului.daca e asa sper tot pt tine sa fie doar o persoana maxim doua care nu ti convin ca de s mai multe atunci mai ai inca o problema.nu stiu ca cine te referi ca nu au toleranta ,poate asa si este,dar tu esti tolerant?asa intre noi fie vb,stiu cine esti asa ca nu ti face probleme chiar daca nu ne am cunoscut personal,ne am incrucisat de cateva x.uite eu iti voi urmarii comentariile in continuare , doar daca incerci tu si preia intrebarile adresate de M S invitatilor,si sa raspunzi tu asa cum ei nu au stiut s o faca,sa ne demonstrezi noua aici dovata de competenta ,in ce priveste teologia,stiinta,poate si toleranta daca tot ai amintit,;succes si abia astept.

  luly

 134. 68
 135. luly 67

  pai daca nu esti cautator de identitati, poti sa-mi explici si mie cum la postarea de mai sus , m-ai descris, cu nume si prenume, religie, faltau doar colegii de armata.
  nu sint suparat pe cineva anume, tio, daca citesti comentariile cu atentie, iti dai seama, dar la o citire superficiala, ajungi unde ajungi.
  cred ca mi-am spus punctul de vedere mai sus, asa ca reciteste si intelege.
  ok
  ma surprinde ca ma cunosti, pt ca daca m-ai cunoaste n-ai scrie lucrurile astea pe aici despre mine.

  emi007

 136. 69
 137. eu am vechea mea dilema pt invitati:
  ma lasa destul de rece experientele cu Domnul de genul ultimei relatate de domnul butoi. niciodata nu m-au incurajat ci dimpotriva..produc repulsie si durere.
  as fi dezgustat de mine insumi sa ma afisez cu experiente supranaturale cand stiu ca oamenii din fata mea nu au parte de lucruri elementare si nevoi vitale iar eu laud pe dumnezeu cat de mare e pt ca am avut asa o experienta de minunata. e trist.
  Dumnezeul pe care-l prezentati o fi cum vreti dvs dar de un lucru nu e capabil. De mila pur si simplu, fara jertfe si inchinare in prealabil.
  Noi cei fara credinta suntem abandonati soarelui care rasare si peste cei drepti si peste cei rai. Cu alte cuvinte Dumnezeu ne transmite sa fim multumiti ca ne lasa in viata si nu ne da ce meritam.

  O intrebare pentru invitatii emisunii. Sa-mi raspunda oricare dintre ei; ori domnul Danaiata ori domnul Butoi.
  Intreb din perspectiva unui om, care nu-si doreste “experiente cu Dumnezeu”, nu-si doreste viata vesnica, nu-si doreste protectie de rau si necunoscut, nu-si doreste pacea deplina, nu-si doreste sa scape de boala si suferinta, nu-si doreste sa fie cu nimic special si avantajat fata de altii(chiar e impotriva vreunui avantaj).
  Dar totdata, daca ar sa-mi doresc ceva de la Dumnezeu as cere sa ma ajute sa fiu om de caracter, integru, profund, sa fiu responsabil si sa cresc in empatie si dragoste fata de familie si cei din jur.
  Intrebarea mea este:
  Ma ajuta Dumnezeu in aceasta dorinta a mea fara ceva in schimb? fara vreo conditie de inchinare, rugaciune sau zile si lucruri de pazit?

  Daca da, ma declar multumit cu putinul acesta, fara alte binecuvantari si resplatiri. Este un Dumnezeu care are toata admiratia si respectul meu profund.
  Da nu, nu pot sa spun decat ca imi pare rau ca acel Dumnezeu nu exista. De acela as fi fost interesat.

  Cam aceasta e dilema in fata careia invitatii, azs-ul si religia trebuie sa se pregateasca; si din aceasta dilema nu se poate iesi nici cu santaj, nici cu sofisme, nici cu manipulari, nici cu frica, ci doar cu transparenta totala si apel la etica si ratiune. Fuga de acestea nu inseamna pentru viitor decat sinucidere. Din punctul meu de vedere, un om insotiti de onestitate si reala empatie nu poate reduce lucrurile atat de simplist cum au fost abordate in emisiune.

  Apreciez intrebarile lui Marius care au ramas totusi fara un raspuns digerat.

  efidiles

 138. 70

 139. Motto:  Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit.

  GABRIELA, GABRIELA,

  Multumesc pentru aprecierea dvs.

  Inteleg ca sunteti suparata din cauza motivelor enuntate de dvs.

  Imi este greu sa apreciez punctul dvs. de vedere din mesajul de la etajul 63, unde ati afirmat printre altele, citez:


  Puneti-va in locul unui necredincios care va citeste comentariile unde va improscati cu noroi pastorii. Lasilor, ceea ce n-ati putut face când ii aveati in fata, o faceti acum pe forum, rusinos.

  Pentru ca ma intreb de ce credeti acest lucru, sunt curios, de unde ati luat aceasta informatie ?

  Sa cred ca ati dorit sa puneti capat dialogului intr-un mod foarte abrupt, insa la fel de natural ca un bloc de marmura care inca nu a suferit modificari prin dalta necrutatoare a artistului ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 140. 71
 141. Sa inteleg deci ca “Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii”… ar fi chiar el artistul ? (aceasta ca o exemplificare a propriei maniere de intelegere a unei emisiuni – vezi comentariul sau postat December 1st, 2010 – 16:59:48)

  coco

 142. 72

 143. Motto:  Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit.

  Doamnelor si Domnilor,

  In cuprinsul emisiunii prezente s-a afirmat ca:


  Dumnezeu a creat lumea in 7 zile a cate 24h.

  Deci, am aflat de la un alt mercenar aflat in schema pe postul de slujitor al Evangheliei in campul de bataie al religiei ca, in timp ce se odihnea de fapt Dumnezeu crea.

  Nu este deci de mirare ca, asistam din nou la o noua miscare abila de rasturnare a valorilor morale si a autoritatii Creatorului, atat timp cat o buna parte din ascultatori si toata lumea din emisiune a considerat afirmatia de mai sus ca adevarata fara a o comenta sau contesta.

  Dar sa vedem printre multiplele cauze care au dus la revendicarea obraznica a milei sau a altor dorinte neimplinite, ce se spune si in textul urmator privind procesul de schimbare a valorilor morale, considerand alte detalii ca irelevante in contextul nostru:

  In cartea sa, Asa grait-a Zarathustra…, Nietzsche se angajeaza in parodierea limbajului Evangheliilor si a adevarului acestora, deoarece, inainte de a crea noi valori, trebuie distrus si sfaramat ceea ce exista. Sarcasmul demonteaza, deconstruieste, ucide. El imita stilul Evangheliilor prin folosirea unor expresii inconfundabile, cum ar fi: „Adevar graiesc voua, fratilor….”, pentru „Adevarat, adevarat zic voua…” sau „Cine are urechi de auzit sa auda”, precum si prin compilarea unor franturi de versete biblice, imbinate inadins intr-un anumit fel pentru a deconstrui mesajul acestora. El suceste adevarul Scripturii, avand pretentia de a demonstra nonsensul si nocivitatea acestuia pentru rasa umana si prezinta in locul lui tocmai opusul adevarului, ceea ce vom numi inversarea valorilor. Aceasta operatie se impune cu necesitate, din punctul de vedere al lui Nietzsche, deoarece, „acel pe care-1 numesc Mantuitorul, inlantuitu-i-a in lanturile valorilor false si ale cuvintelor desarte! Ah, de i-ar izbavi cineva de izbavitorul lor! […] Falsele valori si cuvintele inchipuite: iata pentru muritori cei mai primejdiosi monstri […] au otravit chiar si vorbirea.”

  In Matei 10:16, Isus le spune ucenicilor Sai: „Fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii.” Zarathustra, care avea ca animale ocrotitoare un vultur si un sarpe, zice: „Sa fiu viclean din adancul inimii ca si sarpele meu […]; ma rog dar ca mandria sa-mi insoteasca pururi intelepciunea.” Astfel, in locul intelepciunii insotita de curatie morala, simbolizata prin nevinovatia porumbelului, el prezinta o intelepciune insotita cu viclenia si cu mandria – „o intelepciune pamanteasca, trupeasca, demonica” (lacov 3:15). „Mandria” la Nietzsche este opusul „supunerii” si o preconditie a libertatii. „Eul meu mi-a propovaduit o noua mandrie, pe care la randu-mi o predic oamenüor…”

  Isus mai zice: „Daca-Mi slujeste cineva sa-Mi urmeze, si unde sunt Eu acolo va fi si slujitorul Meu” (loan 12:26). Tot in sensul acesta, Mantuitorul le-a mai spus tuturor acelora care Il urmau: „Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine-si va pierde sufletul pentru Mine, acela il va mantui” (Luca 9:24). Nietzsche urmareste sa dea o replica ironica acestor cuvinte care sunt „duh si viata”, deci trebuie intelese duhovniceste, dar replica lui oglindeste o gandire mioapa ce nu poate transcende planul orizontal: „Va poruncesc acum sa ma pierdeti si sa va gasiti pe voi insiva si nu ma voi intoarce in sanul vostru decat atunci cand toti va veti fi lepadat de mine.” Sau: „Am nevoie de insotitori vii care sa ma urmeze pentru ca vor sa-si urmeze lor insisi, pretutindeni unde voi merge.” Urmarea Mantuitorului, din contra, presupune tocmai lepadare de sine si rastignirea omului trupesc, pentru ca omul sa nu-si mai urmeze siesi, ci vointei divine. Pentru Nietzsche rastignirea eului este un semn de slabiciune si acest lucru echivaleaza cu Raul sau cu degenerarea. El incurajeaza descatusarea eului cu toate pornirile lui: „Ci si relelor tale porniri sete li-i de libertate. Cainii tai salbatici vor sa fie liberi; latra de bucurie in temnita lor, cand vad ca spiritul nazuieste sa le deschida toate temnitele.”

  In Scriptura gasim scris ca „Furul nu vine decat ca sa fure si sa junghie si sa piarda. Eu [Hristos] am venit ca [oile] viata sa aiba si din belsug sa aiba. Eu sunt Pastorul cel bun” (loan 10:10-11). „Furul” era intr-un mod evident Satana, vrajmasul lui Dumnezeu si implicit al creaturilor Sale. Zarathustra se identifica in mod voit cu acesta din urma: „Zarathustra nu trebuie sa fie pastorul, ori cainele unei turme. Pentru ca sa hrapesc cat mai multe oi am venit eu. […] Zarathustra vrea sa fie tratat de pastori ca un hot.” Cu alte cuvinte, Zarathustra era tocmai „furul” – „hotul”, cum zice el – opusul Pastorului cel bun.

  In Matei 9:37, 38, Isus le spune ucenicilor: „Secerisul este mult, dar lucratorii sunt putini. Rugati deci pe Domnul secerisului ca sa scoata lucratori la secerisul Sau.” Acest indemn al Mantuitorului, in care razbate durerea si grija Lui pentru o lume pierduta, contrasteaza profund cu vorbele lui Zarathustra, in care vibreaza mania si mandria celui ce isi aroga statutul de fauritor de valori -dumnezeu: „Tovarasi, iata ce cauta fauritorul [de valori]: seceratori care sa secere cu el laolalta; caci totul la el copt este pentru seceris, dar ii lipsesc sutele de seceri: de aceea plin de manie smulge spicele.” „A secera spicele” pentru a le aduna in granar si „a smulge spicele, plin de manie” sunt doua actiuni antitetice, apartinand la doua imparatii cu valori antitetice.

  In repetate randuri (Matei 5:21-22; 27-28; 33-34; 38-39), Isus explica ucenicilor intelesul duhovnicesc al legilor si poruncilor din Vechiul Testament, cum sa traiasca legea la nivel de duh, nu de slova, sau le prezinta o noua perspectiva asupra lor, in virtutea autoritatii Sale divine, folosind expresiile: „Ati auzit ca s-a zis celor de demult:… Eu insa [Cel care vin din sanul Tatalui] va spun voua:…” Nietzsche nu numai ca imita stilul, ci preia acel „Eu va spun”, punandu-1 in gura supraomului care se indumnezeieste pe sine insusi, avand pretentia de autoritate suprema, de sursa a valorilor sau, in termeni nietzscheeni, de „fauritor de valori”: „Ziceti ca o cauza dreapta e ceea ce sfinteste razboiul insusi? Eu va spun: razboiul bun este acela care sfinteste orice cauza.”

  Pacea este privita de crestini ca o valoare de seama in Imparatia lui Dumnezeu. Ea este o roada a Duhului Sfant. In interrelatii, crestinul trebuie sa faca tot ceea ce depinde de el pentru a trai in pace cu aproapele: „Daca se poate, pe cat sta in puterea voastra, traiti in buna pace cu toti oamenii.” (Romani 12:18); „…sa caute pacea si s-o urmeze” (l Petru 3:11); „…cauta pacea si urmeaza pe ea” (Psalmul 33:13). Dar in viziunea lui Nietzsche, pacea este doar un prilej de a pune la cale „noi razboiri”: „Trebuie sa iubiti pacea ca pe un mijloc al noilor razboiri.” Razboiul este semnul vitalitatii, al curajului, al mandriei, al revoltei si este un mijloc de a accede la putere – „valori” apreciate de Nietzsche, pe cand a fi pasnic inseamna a fi slab, si slabiciunea, in viziunea lui, era echivalentul Raului.

  In loan 13:34-35, gasim ca Isus le spune ucenicilor Sai: „Porunca noua dau voua: sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi… Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei…” Este vorba tocmai de semnul de recunoastere a ucenicilor lui Isus – iubirea agapeica. Ei se vor iubi unii pe altii asa cum i-a iubit Invatatorul lor. Iubirea este valoarea crestina suprema, deoarece Dumnezeu Insusi este iubire (l loan 4:8, 16). In 1 Corinteni 13, iubirea este pusa mai presus de daruri duhovnicesti (vorbirea in limbi, proorocia, darul credintei), mai presus de cunoastere si mai presus de faptele bune. Mila face si ea parte din buchetul iubirii, aceasta fiind considerata de Mantuitor mai presus de jertfa (Matei 9:13; 12:7). Nietzsche loveste in aceasta valoare suprema, inlocuind-o cu opusul ei, „razboiul”: „Razboiul si curajul facut-au ispravi mai mari decat dragostea de aproapele. Nu mila, ci vitejia voastra a mantuit pana acum victimele.” „Razboiul bun” – o contradictie in termeni -apare ca un scop in sine. Esenta razboiului este vrajmasia -opusul iubirii.

  In Matei 5:39-44, Mantuitorul vorbeste despre iubirea vrajmasului, precum si despre principiul biruirii raului prin bine -idee reluata si in epistole. Acestea sunt concepte tipic crestine, care nu pot fi intelese si acceptate decat de omul duhovnicesc. Zarathustra se gaseste la antipodul acestor valori, ca unul care isi faureste propriile sale criterii de apreciere si propriile sale valori. „Daca aveti un vrajmas, nu-i inapoiati cu bine raul, caci se va simti ingenuncheat. Dimpotriva, dovediti-i ca v-a facut bine […], iar cand va blestema cineva, nu-i place sa-1 binecuvintezi. Mai bine blestemati putin in jurul vostru. Si, de vi se pricinuieste o nedreptate mare, voi adaugati-i alte cinci mai mici. […] Nedreptatea impartasita este pe jumatate dreptate. Mai omenesc este putina razbunare, decat sa te abtii de la razbunare.”

  Este vorba de o clara negare si rasturnare a principiilor crestine, care par a fi o nebunie pentru omul trupesc (l Corinteni 1:18) si de aceea cauta sa le „ajusteze” dupa logica umana, ajungand la contrariile lor – inversarea valorilor.

  In l Petru 2:9 citim: „Iar voi sunteti semintie aleasa, preotie imparateasca, neam sfant, popor agonisit de Dumnezeu…” Iar Nietzsche spune, prin gura lui Zarathustra: „Voi care sunteti insiva alesi veti alcatui intr-o zi un popor ales si din norodul acesta se va naste Supraomul.” Cele doua afirmatii se afla pe doua planuri diferite. l Petru 2:9 se refera la planul spiritual, la poporul lui Dumnezeu alcatuit din oameni nascuti de Sus – cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu, pe cand Nietzsche nu poate depasi planul orizontal, uman, al carui ideal este un Supraom plasmuit de o minte umana.

  Mantuitorul a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii” (loan 8:12). Ioan mai spune in Evanghelia sa: „Cuvantul era Lumina cea adevarata care lumineaza pe tot omul care vine in lume” (loan 1:9).
  Iata acum cuvintele puse de Nietzsche in gura lui Zarathustra, prin care parodiaza spusele Mantuitorului: „Eu sunt lumina: Ah daca as fi noapte! Ci aceasta este singuratatea mea: sa fiu invaluit in lumina. Ci vietuiesc din propria mea lumina, inghit in mine insumi flacarile ce tasnesc din launtrul meu. O foame se naste din frumusetea mea: as vrea sa fac rau celor pe care-i luminez; as vrea sa despoi pe cei pe care-i umplu de daruri – atat de foame mi-e de rautate.” Observam o abordare evident megalomana. El se considera a fi o lumina, dar nu dupa tiparul crestin: „Voi sunteti lumina lumii” (Matei 5:14), o lumina a carei sursa nu se afla in fiinta crestinului, ci in Hristos – LUMINA – in jurul caruia si-a centrat viata. Dar la Nietzsche remarcam cuvintele: „propria mea lumina”, „in mine insumi”, „din launtrul meu”, „frumusetea mea”; este vorba de o lumina luciferica, nociva pentru cei care se impartasesc din ea.

  Urmatoarele fragmente de versete disparate sunt combinate cu scopul de a compromite continutul Evangheliilor: Ioan 13:23: „Iar la masa era rezemat la pieptul lui Isus unul dintre ucenicii Lui pe care-1 iubea Isus.” Ioan 13:30: „Deci dupa ce a luat acela [Iuda] bucatica de paine a iesit numaidecat [repede].” Matei 24:42; Marcu 13:33; Luca 21:36: „Privegheati…”

  „Dar ucenicul pe care-1 iubea se scula repede. «Ei, toate acestea se intampla la vremea lor, dar vegheati, ucenicii mei, ca sa ni se pregateasca o cina buna si de indata!» […] Cu toate acestea, ghicitorul [visului sau; ucenicul pe care-1 iubea Zarathustra] trebuie sa manance si sa bea alaturi de mine si intr-adevar ii voi arata o mare unde se poate ineca!”

  Subiectul, „ucenicul pe care-1 iubea Isus” (Ioan 13:23), se imbina cu predicatul altui subiect – „se scula repede (numaidecat).” Este vorba de Iuda vanzatorul (Ioan 13:30), dupa ce intrase Satana in el (Ioan 13:27).

  Imperativul de atentionare: „Vegheati” era rostit de Isus intotdeauna cu privire la lucruri din planul spiritual – Matei 24:42: „Privegheati (Vegheati) ca nu stiti in care zi vine Domnul vostru”; Marcu 13:33: „Privegheati (Vegheati) si va rugati ca nu stiti cand va fi acea vreme.”; Luca 21:36: „Privegheati (Vegheati) dar in toata vremea rugandu-va ca sa va intariti sa scapati de toate aceste care au sa vina…” Nietzsche imita aceasta atentionare paterna, transpunand-o in planul orizontal, material, in contextul unei cine oarecare, cu conditia sa fie „buna” si servita „de indata”, profanand voit profunda semnificatie a Cinei celei de Taina.

  „Nietzsche trebuia sa fie un izvor de continua iritare pentru toata lumea, un baiat rautacios pentru filosofi, un disident si un nonconformist malizios, precum si un aparent Antihrist printre oamenii cu sutane.” El a pus accentul pe aspectul dionisiac al vietii si nu pe cel apolinic (luminos, echilibrat) si Jung arata influenta nefasta a scrierilor lui asupra gandirii posteritatii: „De la Nasterea tragediei in 1872, [scrisa de Nietzsche], fantezia ganditorilor si poetilor a fost luata in stapanire de latura intunecata, pamanteana, feminina, cu trasaturile sale mantice si orgiastice. Irationalitatea a ajuns sa fie considerata treptat un ideal.” Klages (1872-1956) a dezvoltat filosofia irationalismului. El repudiaza realitatea si viata asa cum este ea. Asta a dus la un cult al extazului care culmineaza in moarte – suprema libertate si sfidare a tuturor ingradirilor.

  Gandirea lui Nietzsche a zamislit monstrii secolului XX. „Cand dorim sa depasim umanul [sa transcendem finitudinea, limitarea prestabilita si ordinea prestabilita inerenta conditiei umane], in locul piscurilor mult ravnite, ne aventuram spre abisuri.”

  In loc de concluzie…

  Oare cati dintre pastorii mercenari (platiti de prozeliti) se gasesc de partea Binelui ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 144. 73
 145. Am citit si eu cu mult interes aceste comentarii.
  -cred ca fiecare dintre noi este adeptul libertatii exprimarii, constiintei etc ;
  -bineinteles exprimarea ar trebui sa fie facuta intr-un anumit cadru, folosind anumite cuvinte etc . Cert e ca fiecare foloseste criteriile de mai sus in functie de varsta, educatie, cunostinte , caracter etc;
  – a judeca – poate fi inteles si prin faptul ca eu nu sunt de acord cu tine sau uite eu asa cred ca este bine , sau asa inteleg eu Biblia ;
  – oricine poate invata si dintr-o apreciere a calitatilor si dintr-o critica a lipsurilor ;
  – totusi in ceruri langa Mantuitorul Isus Hristos e loc destul : si pentru talhar ( cel de pe cruce) si pentru prostituate ( Rahav, Maria Magdalena ) , soldati ( Cel de langa cruce, sutasul Corneliu ) , vamesi , sfinti si orice alta categorie umana : criminali : David si slujitori crdinciosi : Urie !
  Dumnezeu sa ne ajute sa ne acceptam si sa luam tot ce e mai bun din viata fiecaruia si sa ne acceptam rugandu-ne unii pentru altii iar in privinta faptelor care depasesc limitele avem Manualul Bisericii – atentie cu tinta suprema : Impacarea si Iertarea !

  rusu jenica

 146. 74
 147. Aurel Ionica,
  Daca poti sa-mi spui ce crezi despre tertul inclus al lui Lupascu,si considerentele din care ai apelat la d-nul erudit , savant filosofico-filologic sertorius, pentru recenzia lucrarii de doctorat.
  E o somitate atat de mare incat sa desfiinteze pe oricine ?

  maria

 148. 75
 149. maria,
  Cunosti pe Beni Plesa?
  Ce crezi tu despre acest om care se da un “gica contra” pe acest forum?

  aselP ineB

 150. 76
 151. Aurel Ionica,
  Daca poti sa-mi spui ce crezi despre tertul inclus al lui Lupascu,si considerentele din care ai apelat la d-nul erudit , savant filosofico-filologic sertorius, pentru recenzia lucrarii de doctorat.
  E o somitate atat de mare incat sa desfiinteze pe oricine ?

  maria
  December 8th, 2010 – 02:15:01

  Nu sunt familiar cu nici un Lupascu iar in ceea ce-l priveste pe Sertorius, nu am apelat la el sa scrie o recenzie deoarece nu am avut habar si nici nu am habar cine este. Eu am fost invitat de Marius sa vorbesc despre lucrarea mea si despre problemele teoretice si filozofice cu care se ocupa. Spre deosebire de ceilalti invitati, eu am fost primul care a acceptat sa raspunda ascultatorilor la problemele pe care le ridica in urma audierii emisiunilor, iar acest Sertorius a aparut din senin cu aroganta-i caracteristica si cu aerul de atotstiutor si a inceput sa ma ridiculizeze ca spun “prapastii.” Intrucit eu vorbeam despre lucrarea mea pe care nimeni nu o cusnostea, inclusiv acest Sertorius, eram in situatia penibila sa discut cu cineva care nu avea habar despre de discutam eu si tot ceea ce spuneam era folosit pentru a ma ridiculiza. Intrucit era un joc in care el nu avea cum sa piarda iar eu sa cistig, am recurs la o capcana: I-am oferit o copie a lucrarii mele pe gratis si expediata pe cheltuiala mea cu conditia ca sa ma contacteze prin email in care sa-mi dea numele lui real si adresa pe care sa-I expediez lucrarea iar el isi asuma obligatia ca in timp de 30 de zile de la data primirii lucrarii sa publice pe forum o evaluare critica a ei si semnata sub numele lui real. I-am dat libertatea sa scrie absolut ce doreste si am promis ca nu am sa zic nimic la ceva ce spune el. El nu a realizat ca eu ii intindeam de fapt o cursa si ca atare a muscat momeala. Ceea ce el nu a realizat a fost ca cu aceasta stratagema eu nu aveam cum sa pierd iar el nu avea cum sa cistige. Eu nu aveam cum sa pierd deoarece stiam ca el nu are cum sa atace lucrarea mea iar el nu avea cum sa cistige deoarece daca ar fi scris o evaluare realista, ar fi trebuit sa-i recunoasca valoarea si sa-si ceara scuze pentru insulte, iar daca ar fi incercat sa spuna tot felul de timpenii despre ea, el stia ca au mai obtinut-o si altii care puteau sa verifice daca ceea ce spune el despre lucrarea este exact sau nu. Pina la urma el a decis sa nu scrie nici o recenzie, nici realista si nici denigratoare, ceea ce desigur nu i-a adaugat vreun grad pe epoletii lui de general pretins. Mult timp a stat cu botul pe labe iar cind a incercat sa reapara pe forumul de la O&P a fost huiduit si se pare ca si-a regasit orgoliul sub aripile lui Edi. Apropo, si Edi a promis ca isi va spune parerea cu privire la lucrarea mea si pina astazi se face ca ploua. Vad ca vorbeste cu mult patos despre Galilei si despre Darwin si cum omenirea nu le-a apreciat descoperirile ca si cum daca ar fi fost el atunci, el ar fi apucat omenirea de guler sa-si vina in fire si sa accepte imediat acele idei noi, dar nimeni nu-l trage de mineca sa-l intrebe ce crede despre lucrarea mea sau daca macar a citit-o. Edi este mare viteaz cind este vorba sa apere pe Galilei la 400 de ani dupa ce omenirea deja s-a luminat si a acceptat descoperirea lui, dar nimeni nu are curiozitatea sa-l intrebe daca el a mai aflat vreo ideie noua de la Nietzsche, Darwin, si Einsetein incoace, adica in ultima suta de ani, si daca si-a aratat vitejia pentru a o sustine si promova. Desigur, Edi si acest Sertorius sunt cu gura foarte mare cind este vorba sa sustina idei populare si destul de vecherite, dar nu inseamna ca ei insisi au vreo ideie originala a lor proprie sau ca ar avea cel mai mic interesa sau respect pentru o ideie originala dezvoltata de altcineva. In ciuda importantiei care si-o aroga, atit Edi cit si acest Sertorius sunt niste nimeni asa ca o recenzie a cartii mele facuta de ei ar fi fost egala cu zero din punctul meu de vedere. Totusi, faptul ca nu au facut-o le-a scazut complet creditul in fata celor educati de pe forum.

  Aurel Ionica

 152. 77
 153. aselP ineB,
  Beni PLesa este preterist, si probabil incearca sa-si introduca ideile sau credinta prin argumentarea faptului ca noi privim intr-o directie gresita si ca nu avem o religie pornind de la Cristos, ci de la EGWhite.
  Cred ca incearca sa ne arate ca nu avem argumente in a sustine cauza crestina a azs, considerand sanctuarul un rezultat al gandirii EGWhite.
  Eu il stiu pe tatal lui, pastor penticostal, care mi-a placut extrem de mult, prin buna cuviinta cu care-si expunea ideile.
  Nu stiu daca poate fi vorba de prozelitism, insa e pornit imptriva EGW.

  maria

 154. 78
 155. aselP ineB,
  Se pare totusi ca este fascinat de evanghelia vazuta prin ochii lui EC.

  maria

 156. 79
 157. Aurel Ionica,
  Nu am intrebat degeaba, pentru ca pe celalalt forum a spus ca ati vrut sa va faca recenzia lucrarii, care nu consta decat in cateva foi, fara bibliografie, si intr-o jucarie logica, pe care poate sa o faca si un copil.
  Este extrem de infatuat si jigneste pe toata lumea, se crede undeva deasupra tuturor,si tot ce spune el e adevar curat.
  Am fost curioasa, atat.
  Cat despre logica in care se merge, se pare ca se doreste ajungerea intr-un punct pe care eu acum nu pot sa-l spun,dar pe care il stii.
  In orice caz, atat timp cat azs., aluneca spre o autosfiintire, spre inchinare la om, la ei insisi si nu la Dumnezeu, randurile se vor subtia si vor aluneca incet, incet spre ateism.
  In timp ca altii se lauda , si iar se lauda, aducandu-se pe ei insisi exemplu de viata,din ce in ce mai multi pastori, simpli membri isi indreapta pasii spre ateism.

  maria

 158. 80
 159. Sergiu Popilian,
  Cred ca ce incerci sa faci nu prinde acolo unde ar trebui.
  Dumnezeu a murit in constiinta multora nu numai a lui Nietzsche.
  Se porneste de la ideea ca de fapt Nietzsche ,adorat de multi se pare, nu a vorbit de moartea Dumnezeului viu, ci de moartea Dumnezeului inchipuit de Luther, reformator dar si antiumanist.
  Ideea cu supraomul prinde mai bine din perspectiva evolutiei, lupta pentru supravietuire in care numai cei puternici inving si merg mai departe pe scara evolutiva.
  Faptul ca si-a batut joc de Hristos nu conteaza, ca a spus despre el ca este la cea mai de jos treapta , o fiinta inferioara, nu conteaza,ca a spus ca Hristos a facut din cei care meritau eliminati, din patura de jos, o imparatie iluzorie, nu conteza, conteaza numai ideea ca omul e puternic, si trebuie sa fie puternic pentru a crea o umanitate puternica.
  Putreziciunea sistemului nu se gaseste in cei care vor o altfel de viata, care cred ca superioritatea intelectuala te fac sfant , care cred ca oamenii de rand pot fi manipulati, ci in cei care nu-si vad decat propriul eu, pe care-l plimba prin amvoane si pe la evanghelizari ca sediu al imparatiei lui Dumnezeu, din care iese intelepciunea.
  Este exact ca in povestea cu tanarul bogat, au toata legea, insa nu-si pot lasa averea , iar averea lor e eul lor, e fiinta lor, e viata pe care se cred stapani.
  Au redus binele si raul la o metafora, si au facut in ele atribute pe care cred ca le stapanesc ca suprafiinte. Raul nu mai exista ca persoana, e metafora.
  Se pare ca in alte parti nu e metafora, iar Zarathustra lui Nietzsche sta pe masa bisericii sataniste si in mainile lui Anton Lavey.

  maria

 160. 81

 161. Motto:  Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din maracini?

  Domnule Aurel Ionica (76),

  Din pacate, datorita atitudinii sale cateodata chiar adusa la extrem, si eu am fost obligat sa-l percep pe Sertoribus Trancanitoribus intr-un mod asemanator cu perceptia dvs. (nu identic). Totusi nu pot sa nu recunosc faptul ca, trecand peste fudulitatea asociata cu … a acestei persoane, a fost printre putinii care au indraznit sa-i aduca contraargumente corecte idolasului dublu oxigenat dezlantuit de pe Oxigen 2.

  Va aduceti aminte ce spune intelepciunea romanului si cu ce asociaza el notiunea de desteptaciune sau cea de fudulitate ?

  Pana la urma toti ne aparam chiar si exagerat uneori reputatia de dragul amorului propriu, nu-i asa ?

  Sergiu Marius Popilian, colectionar de opinii

 162. 82
 163. Maria

  Multumesc de prezentarea facuta mai sus.Ai dreptate ca nu vreau sa fac prozelitism ci doar imi expun parerile si analizez pe ale altora.
  Baiatul asta simpatic la care i-ai raspuns tot incearca ceva ,insa niciodata nu pune vreo intrebare la subiect sau sa aduca vreo contributie la discursurile de pe forum.
  Se pare ca ai sint foarte “simpatic” si nu se poate controla in a-mi atribui tot felul de etichete.
  Sa-i dea Dumnezeu pace si odihna sufletului ,un suflet obosit sau amortit de invataturile legaliste pe care le-a asimilat .
  PS–doar ca o observatie –imi pare rau daca apar ca un om ce se impotriveste Ellenei White.
  Am precizat de multe ori ca eu o admir in multe aspecte pe aceasta femeie .Sint doar cateva lucruri ce ea le-a pretins si eu cred ca nu sint adevarate ,in rest are toata aprecierea mea.
  Imi plac tot mai mult comentariile tale.
  Cu drag
  Beni
  Beni

  Beni Plesa

 164. 83
 165. Aurel Ionica,
  Nu am intrebat degeaba, pentru ca pe celalalt forum a spus ca ati vrut sa va faca recenzia lucrarii, care nu consta decat in cateva foi, fara bibliografie, si intr-o jucarie logica, pe care poate sa o faca si un copil.
  Este extrem de infatuat si jigneste pe toata lumea, se crede undeva deasupra tuturor,si tot ce spune el e adevar curat.
  Am fost curioasa, atat.
  Cat despre logica in care se merge, se pare ca se doreste ajungerea intr-un punct pe care eu acum nu pot sa-l spun,dar pe care il stii.
  In orice caz, atat timp cat azs., aluneca spre o autosfiintire, spre inchinare la om, la ei insisi si nu la Dumnezeu, randurile se vor subtia si vor aluneca incet, incet spre ateism.
  In timp ca altii se lauda , si iar se lauda, aducandu-se pe ei insisi exemplu de viata,din ce in ce mai multi pastori, simpli membri isi indreapta pasii spre ateism.

  maria
  December 9th, 2010 – 00:36:25

  maria,
  Sertorius a putut spune pe forumul lui Edi ca lucrarea mea are doar citeva pagini si fara bibliografie dar nu ar indraznit sa spuna asta pe forumul de aici de la O&P deoarece ar fi fost huiduit. Intrucit unii de pe acest forum au lucrarea mea, inclusiv Edi, ei stiu ca are aproape 400 de pagini format mare tiparit (in format de disertatie are aproape 500) si are 382 de note de subsol. De fapt, cineva de pe forum a luat lucrarea mea si a confruntat fiecare nota de subsol cu bibliografia, al carui pseudonim nu-l dau deoarece mi-a spus lucrul acesta intr-un email personal si considera ca daca i-asi divulga pseudonimul ar fi un atac la persoana lui. Sustinerea lucrarii mele de doctorat este inca afisata de Vanderbilt pe internet:

  http://www.vanderbilt.edu/News/register/Mar25_02/campcal.html

  or ca o universitate de prestigiu sa programeze sustinerea unei lucrarii de doctorat doar de citeva pagini fara bibliografie asa cum este prezentata de Edi si forumul lui sfideaza bunul simt. Eu inteleg dezamagirea dvs. ca biserica adventista nu mai este la curent cu ceea ce se intimpla in lume (si lucrul acesta este valabil si cu privire la alte biserici) dar nu uitati ca bisericile niciodata nu au pretins ca ele promoveaza cunoasterea ci doar au pretins ca ele se tin cu dintii de ceea ce au apucat precum orbul se tine de ciomag. Desi biserica adventista nu a fost implicata in gituirea mea din cauza lucrarii de doctorat, Vanderbilt s-a folosit de biserica metodista exact cum biserica catolica a fost bratul inarmat al filozofilor si academicienilor in timpul evului mediu ca sa-l gituiasca pe Galilei deoarece cu descoperirea lui le dadea peste cap crezul lor mostenit de la Aristotel si pe care biserica ajunsese sa-l adopte ca fiind adevar absolut. Dupa cum vedeti, bisericile stau in banca lor si nu sar sa ma atace si chiar universitatile nu se reped sa denunte lucrarea mea )inclusiv Vanderbilt care nici pina asta nu a spus ca ceva din ea este gresit) dar cei care o denunta sunt acesti clerici “eruditi” ca Edi care nu au decit licelul si “filozofi” de mahala ca acest Sertorius care in numele apararii “gindirii stiintifice” ei denigreaza ceva cu adevarat nou cu o vehementa si lipsa de rusine de care cei de pe vremea lui Galilei nu au dat dovada. Ca sa vedeti lipsa de rusine a lui Edi si a “forumului” lor, in timp ce “invatatii” din vremea lui Galilei denuntau descoperirea lui fara ca oamenii aiba acces la ideile lui Galilei si sa-i cunoasca descoperirea, lucrarea mea multi o au si pot verifica daca are doar citeva pagini si nu are ni o bibliografie. De fapt, din cite imi amintesc eu, la un moment dat singurul lucru pe care Sertorius l-a spus despre lucrarea mea pe acest forum a fost ca bibliografia era “subtire,” fara sa explice ce vrea sa spuna cu aceasta, dar pe forumul lui Edi a facut progrese si din cite spuneti dvs., acolo s-a stabilit (desigur, folosind “gindirea stiintifica” si observatia riguroasa) ca de fapt nu are bibliografie deloc. Cel mai agresiv obscurantism nu a fost practicat de bisericile crestine ci de acesti pretinsi eruditi in numele filozofiei si “logicii.” Daca ei nu au invatat nimic din cazul lui Galilei in cida faptului ca tot vorbesc despre el, eu am invatat citeva lucruri de aceea eu nu joc cum a jucat Galilei si ca atare nu am acceptat sa retractez lucrarea mea si sa ma “pocaiesc.” Va dau dreptate ca bisericile (nu doar cea adventista) se afla in impas si se indreapta spre ruina deoarece sunt doar preocupate sa-si apere dogmele dar nu sa promoveze intelegerea Bibliei si adevarata cunoastere ce se gaseste doar in Biblie si ca atare sunt subminate din interiori de acesti dizidenti ca Edi si Beni Plesa care sunt de fapt atei semi-declarati si ca atare multi membri se indreapta spre ateism. Daca bisericilor nu le place Biblia, nu le ramine decit sa bea aghiazma lui Edi cu ateismul lui Nitzsche.

  Aurel Ionica

 166. 84
 167. “Am precizat de multe ori ca eu o admir in multe aspecte pe aceasta femeie .Sint doar cateva lucruri ce ea le-a pretins si eu cred ca nu sint adevarate ,in rest are toata aprecierea mea.”Beni Plesa
  December 9th, 2010 – 08:21:52

  Vai de voi carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi ziditi mormintele proorocilor, impodobiti gropile celor neprihaniti…
  Prin aceasta marturisiti despre voi insiva ca sunteti fiii celor ce au omorat pe prooroci.

  Serpi, pui de naparci!…

  aselP ineB

 168. 85
 169. Sertorius nu e un om care trebuie luat in serios frate Ionica…

  Mi se tot sterg mesaje cand scriu despre fratele Butoi…

  Samuel

 170. 86
 171. Revelatia biblica e superioara revelatiei filozofiei umane. M-as bucura sa-l aud pe Edi spunand asta. Ca sa-i intelegi limitele lui Edi, trebuie sa cunosti mult. E pacat ca tineri din biserica iau fara rezerve mancarea ce le-o serveste el…

  Nicu Butoi a fost binecuvantat cu multe.

  Samuel

 172. 87
 173. Dna Maria & dl Aurel Ionica,

  Spuneti si dvs ati mai vazut o asa sezatoare intre cumetre, un asa colocviu intre doi impostori din pdv intelectual?
  Dna Maria scrie cu copy-paste fara sa indice sursele si fara ca macar sa priceapa ce fura, iar dl Ionica se pretinde reformatorul logicii fara sa stie ce e aia ”validitate logica”.

  Dle Ionica, nu va mai faceti iluzii. Eu v-am scris recenzia chiar pe acest forum. O&P este fericita proprietara a recenziei mele la capodopera dvs. Eu am avut delicatetea sa prefer sa o scriu in dialog cu dvs si sub ”arbitrajul” partinitor al ucenicului dvs, dl Arius. Stiu ca memoria dvs reproduce lacunar trecutul, insa ptr cei interesati recenzia mea se gaseste la Emisiunea 134 (parca)de pe O&P.
  In fine, in privinta bibliografiei, eu am aratat de ce e saracuta cu totul lucrarea dvs la acest capitol. Prietenul dvs, dl Arius, a verificat pe text si n-a avut incotro decat sa confirme spusele mele.

  PS. Da, dna Maria, sunt teribil de ingamfat. Decat un crestin modest, care se deda la furt si impostura intelectuala (CJ v-a reprodus frazele furate si v-a indicat si sursele de unde le-ati copiat!), mai bine sa fiu eu insumi cu ceea ce cunosc intr-adevar. Daca nivelul general este unul f scazut, prin contrast, nu-mi ramane altceva decat sa fiu de o infatuare inimaginabila.

  Sertorius

 174. 88
 175. … fratilor se vede ca nu stiti sa respectati parerile si opiniile celorlalti. de ce trebuie sa va jigniti si sa va acuzati? de ce trebuie sa faceti pe destepti? omul va invata pana la moarte si dincolo de ea. daca ISUS nu ar fi de acord cu ce a spus domni pastori, asa ar reactiona cum o faceti voi? chiar daca este gresit ceea ce au spus;poate ca asta cred ei.
  cel mai bine este sa cautam sa-l intelegem si sa-l cunoastem pe Dumnezeu personal,ci nu prin ochii biserici,pastorilor,parintilor,proetenilor, etc. Dumnezeu sa ne Binecuvineteze

  elisei noatza

 176. 89
 177. efidiles

  Domnule Efidiles, dumnezeul lui Butoi nu se ocupa cu probleme de caracter si dovada este chiar domnul Butoi in persoana…dumnezeul lui Butoi se ocupa cu miracole al lui Danaiata este soarece de biblioteca daca doriti un Dumnezeu care se ocupa cu caracterul cautati in alta parte…traim totusi in perioada diviziunii muncii…Dumnezeul caracterelor este aruncat ca si omul ala jefuit de talhari si aruncat la marginea drumului…astia sunt oameni cumsecade si cinstiti domnule nu-i acuzati de lucruri de care nu se fac vinovati…de exemplu sa fie vinovati ca au caractere…..

  carusso

 178. 90
 179. Carusso
  Au caractere dar duplicitare ca toti preotii care faceau politicile din culise…astia se fac ca le pasa de oameni, sau nici macar nu se mai fac….

  Nae Feldera

 180. 91
 181. iata un subiect prin care se dezvalie lucruri care de fapt azi se intimpla si multi doresc sa ne induca in eroare prin mesajul divin si grupurile care ajung sa fie manipulate cu predici care ne apropie de cunoasterea ADEVARULUI ce duce la mintuire ,dar azi noi credem ca ADEVARUL putem sa-l gasim si intelege prin puterea cerintei doctrinale?Cerintele doctrinare ne descopera doar scopul gruparii ,congregatiei,bisericii care o formeaza si prin scrieri o expune.Si ele ca referinta folosesc pasaje biblice pentru crestini ,iar pentru alte grupari se folosesc cartile lor de referinta ;coran,cartea mormonilor …si multe alte carti prin care ei cred ca ;gasesc divinul.Si astfel fiecare dezvolta o credinta si o putere religioasa ,dar uita de o transformare totala in care puterea divina ne doreste in o noua personalitate pozitiva fata de ceea negativa.Putem sa urmarim indeaproape grupari in care persoanele ajung de au o consacrare fidela fara sa apeleze la persoana negativa ,fireasca;(galateni 5 cu 17-21)si totusi sint departe de mesajul divin descris in SFINTELE SCRIPTURI.Sint persoane care au puteri supranaturale si fac minuni,proorocesc si totusi ce vedem ca este scris despre ele?Matei 7 cu 21 la 23.Sint persoane care cunosc foarte bine SCRIPTURILE si se prefac in slujitori ai neprihanirii si totusi ce se descopera?2 Corinteni 1 cu 14 la 15.Si atunci ce ar trebui sa intelegem?Apostolul Pavel prin cuvintele din 2 Timotei capitolul 4 cu 1 la 5 da un indemn scris lui Timotei si acest indemn ar fi bine si noi sa-l percepem si sa intelegem mesajul fiinca ne poate fi de un mare folos in viata si nu ajungem sa fim trasi pe sfoara de persoane care prin pretentie doresc sa ne manipuleze si sa le slujim pentru a le asigura lor un confort aparte dupa cum azi vedem ca se intimpla !!!Si chind le descoperi pacatele si faptele scriu ca esti o persoana ignoranta si plina de rautate.Vedem ca in zilele din urma astfel de lucruri se vor intimpla si in Matei 24 gasim scris ;”24C?ci se vor scula Hristo?i mincino?i ?i prooroci mincino?i; vor face semne mari ?i minuni, pîn? acolo încît s? în?ele, dac? va fi cu putin??, chiar ?i pe cei ale?i.”Multi nu cred acest lucru si chiar pe multi ajung de ii venereaza si ii sustin cu multa indirjire ,chiar daca faptele ii dau de gol,ei merg in misiuni de evanghelizare si astfel se expun.Dau paginile de accesare ca dovezi si sa intelegem ce se intimpla intre noi la tot ce se pretinde;
  http://www.flickr.com/photos/themessengers/362471918/

  “stohatan (4 days ago | reply)
  ce a trecut timpul…
  cu ajutorul Domnului vom fi din nou in Spania in intervalul 10 – 24 Octombrie 2011… Ne rugam pentru o insotire speciala in cantare si pradicarea Cuvantului…
  Stefan”
  Dar in viata de afaceri astfel se prezinta;

  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Si lucrurile continua si pretentiile nu numai prin afaceri apar astfel dar si in slujire si atunci cum putem sa spunem ca lucrurile se fac sub puterea DUHULUI SFINT si astfel de persoane merita sa traiasca din salarul mare de peste 5 mii de dolari la luna si sa si pretinda ca slujesc Bisericii,la faptele care le savirshesc?
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Aceste adevaruri ajung pe noi sa ne puna in dilema fiinca in fruntea multor biserici si grupuri ajung astfel de persoane si la fel ca pe timpul DOMNULUI ISUS HRISTOS ,multimile si unii adevarati ucenici ,slujitori si crestini uita de mesajul DOMNULUI ISUS HRISTOS din Matei capitolul 23 cu 1 la 33 care este foarte puternic si azi putin cunoscut de foarte multi.Multe persoane doresc sa se expuna in pretentie ,dar uita sa traiasca si sa inteleaga mesajuldin Galateni 5;”24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, ?i-au r?stignit firea p?mînteasc? împreun? cu patimile ?i poftele ei.
  25Dac? tr?im Duhul, s? ?i umbl?m prin Duhul.
  26S? nu umbl?m dup? o slav? de?art?, înt?rîtîndu-ne unii pe al?ii, ?i pizmuindu-ne unii pe al?ii.”Mesajul Scripturii scrie un anumit indemn si pastorii azi fac dupa cum vedem altceva;

  http://christ4ro.com/2011/06/17/calomniile-pastorului-cristian-ionescu-sunt-con%C8%99tiente-calculate-%C8%99i-deliberate/
  Si pretentiile se expun cu o mare putere in biserici si astfel CUVINTUL in puterea lui pentru multi devine deviat in mesaj si scop!!Multi cred ca;cladirile sint locurile sfinte si prin activitatea doctrinala ajung la mintuire ,dar vedem ca atit Ioan Botezatorul chit DOMNUL ISUS HRISTS si ucenicii dezvaluie ca mintuirea vine prin ceea ce gasim scris in 2 Petru capitolul 1 cu 1 la 11 .Si atunci indiferent de grupare la aceste calitati si lucruri indeplinite putem sa ajungem “în Împ?r??ia vecinic? a Domnului ?i Mîntuitorului nostru Isus Hristos.”

  viorel chis

Leave a ReplyProiectul MAJESTY in general iar OAMENI si PERSPECTIVE in special s-a nascut din dorinta de a oferi orizont, de a indrazni sa vorbim despre lucruri nevorbite inca si sa aducem prin aceasta gandurile celor ce cauta mai aproape de perspectiva lui Dumnezeu. Fiecare emisiune are o tema, un punct de plecare, de obicei chiar o dilema si tinde spre o concluzie, macar un raspuns la intrebarile din deschidere. Ne bucuram sa constatam audienta, ne bucura reactiile si le consideram o contributie la incercarile echipei. Apreciem comentariile obiective, chiar daca nu sustin punctul nostru de vedere ori pe acela al invitatilor. Regretam deosebit de mult prezenta tot mai frecventa a unor comentarii ce exprima frustrari fara legatura cu subiectul abordat in emisiune. Desi nu subscriem la tonul foarte acid, in mod gratuit, si nu impartasim convingerile sau neconvingerile din unele comentarii, am permis postarea lor, cu speranta ca deschiderea larga a usii va transmite si masura de respect pe care o dorim. Suntem tristi sa constatam deturnarea prin comentarii, a subiectului si concluziilor construite in emisiune. Suntem in situatia de a ne intreba: deschidere, dar in ce masura? Permisivitate, dar si in cazul impertinentei fata de Dumnezeu sau fata de semeni? Libertate de expresie dar cu pretul transformarii acestui spatiu in depozit de frustrare, amintiri apasatoare, conexiuni doar cu gunoiul trecutului sau afirmatii neverificate si denigratoare? Ei bine, nu. Din respect pentru Dumnezeu in primul rand, din consideratie pentru cei ce aleg sa exprime in cuvinte masurate, cinstite, drepte, opiniile lor vom alege sa recurgem la responsabilitatea unei gazde. Toti oaspetii au dreptul la tratament special. Asadar vor fi mai departe bineveniti cei ce spun dar isi cantaresc vorbele; cei ce dezvaluie dar numai dupa ce au argumente; cei ce se refera la subiectul in cauza si nu la campiile ce se vad de pe pajistea nemultumirilor istorice. Ne vom rezerva achitarea responsabilitatii de gazda, din respect pentru munca si intentiile noastre precum si din pretuire pentru cei foarte multi dintre dumneavoastra care veniti mereu pe acelasi drum cu noi.